sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Pizza ai funghi

Sienipizza

Pizzapohja valmistetaan aiemman ohjeen mukaan.

Ainekset yhtä uunipellillistä varten:

500 g         pizzataikinaa
500 g         sieniä
4                mozzarellapalloa
250 g         pekonia
1 nippu      tuoretta rosmariinia
4                valkosipulinkynttä
1 nippu      persiljaa
2                tulista chilipippuria
                  suolaa, pippuria, extra-vergine-oliiviöljyä maun mukaan.
                  Pecorino romano-juustoa maun mukaan

Hienonna persilja. Puhdista sienet ja leikkaa ne suurehkoiksi paloiksi.

Leikkaa pekoni leveiksi siivuiksi ja paista sitä pannulla tilkassa öljyä yhdessä kuorineen irrrotettujen valkosipulinkynsien ja rosmariinin kanssa. Kun pekoni on kullanruskeaa, ota se pannulta ja laita odottamaan. Paista samalla pannulla pekonin paistinrasvassa sieniä keskilämmöllä noin 10 min. lopussa lisää suola ja pippuri sekä hieman persiljaa.

Leikkaa mozzarellat paloiksi ja anna niiden valua hetki.

Levitä pizzataikina öljytylle pellille. Jätä reunat hieman paksummiksi ja pistele haarukalla reikiä pohjaan. Sivele pohjaan sienten paistinnestettä ja ripottele päälle tasaisesti sienet ja pekoni.

Paista uunissa 250 asteessa uunin keskitasolla noin 14-15 minuuttia.

Ota pizza uunista ja lisää mozzarella. Ripottele päälle pecorino romana-juustoa sekä rouhittua rosmariinia  ja chilipippuria. Paista vielä 2-3 minuuttia.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti