lauantai 28. syyskuuta 2019

Salmone di crosta

Lohikäärö
(4 annosta)

600g        tuoretta lohta
1 pkt        valmista filotaikinaa
                tai voitaikinaa
1              kesäkurpitsa
1              keskikokoinen sipuli
2-3           persiljan oksaa
                ripaus rakuunaa
                extra vergine oliiviöljyä
                suolaa
                valkopippuria




Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipuli ohuiksi siivuiksi.Valuta laajalle pannulle oliiviöljyä ja paista kesäkurpitsa- ja sipuliviipaleita noin 8-10 minuuttia. Mausta suolalla. Kun kurpitsat ovat "al dente", valuta ne ja laita odottamaan.

Puhdista lohifilee ruodoista ja poista nahka. Huuhtele se raikkaan veden alla kevyesti.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja aseta lohifilee taikinan keskelle. Laita päälle kesäkurpitsat ja sipulit, sekä persiljan oksat. Ripottele päälle rakuunaa, valkopippuria sekä hiukan karkeaa merisuolaa. Valuta päälle oliiviöljyä ohuena nauhana.

Sulje taikinakäärö ja tiivistä sulkemisreuna hyvin. Sivele pintaan munankeltuaista tai öljyä. Paista uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Odota viitisen minuuttia, ennen kuin leikkaat taikinakäärön reiluiksi paloiksi tarjoilua varten.

Voit tarjoilla lohta esim. paistettujen bataattilohkojen kera.







Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti