Kolmikerroksinen jäädykekakku
Ainekset 24 cm irtopohjavuokaa varten.
Pohjalle :
300 g digestive-keksejä.
50g hasselpähkinöitä
60g (suolatonta) voita
Suklaavaahtoon:
400 g tummaa suklaata
2,5 dl kermaa
Mustikkavaahtoon:
2,5 dl kermaa
100 g tuoreita mustikoita
5 g liivatelehtiä
50 g munanvalkuaista
50 g sokeria (maun mukaan)
Koristeluun kokonaisia mustikoita, vihreitä mintunlehtiä ja hasselpähkinöitä.
Pohja:
Murskaa keksi rouheiksi paloiksi, ei liian hienoksi. Samoin pähkinät.
Sekoita pehmeä paloiteltu voi keksi-pähkinä-murskaan. Tiivistä 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat voilla. Levitä keksi-pähkinäseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin odottamaan.
Suklaavaahto:
Vatkaa kerma kevyesti. Sulata suklaa vesihauteessa. Kun se on sulanut, ota pois vesihauteesta ja lisää kerma koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä hieman, ja kaada suklaaseos keksipohjan päälle. Laita vuoka jälleen jääkaappiin.
Mustikkavaahto:
Vaahdota kerma ja laita jääkaappiin. Pehmennä liivatelehdet viileässä vedessä. Soseuta mustikat.
Laita mustikkasose kattilaan ja kun sose on hieman lämmennyt, lisää pehmeät ja puristellut liivatelehdet. Anna liivatelehtien sulaa seokseen varavasti sekoittaen. Annan soseen jäähtyä.
Vaahdota munanvalkuaiset ja lisää siihen sokeri.Kääntele valkuaisvaahto varovasti jäähtyneeseen mustikkasoseeseen. Lisää vähitellen myös kermavaahto. Levitä mustikkavaahto kakun pinnalle ja laita kakku jälleen jääkaappiin ainakin tunnin ajaksi.
Tarjolle asettaessa koristele kakku tuoteilla mustikoilla hasselpähkinöillä sekä vihreillä mintunlehdillä.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti