4-6 annosta

2 kg karkeaa suolaa
1 nippu rosmariinia
1 nippu timjamia
3-4 laakerinlehteä
4 salvianlehteä
2 rkl vehnäjauhoja '00'
vettä
extra vergine-oliviöljyä
parmesaania lastuina
Balsamico-pavut:
750 g vihreitä papuja
suolaa keitinveteen
2 valkosipulin kynttä
balsamicoa
Sekoita jauhot ja karkea suola.
Hienonna yrtit ja yhdistä ne öljyn kanssa. Laita puhdistettu liha yrttiöljyyn ja anna marinoitua 20 minuuttia. Lisää suola ja jauhojen seokseen hiukan vettä, että saat niistä "taikinan".
Laita korkeaeunaiselle pellille kerros taikinaa ja sen päälle marinoitu liha. Peittele liha kauttaaltaan taikinalla ja paista 200-asteisessa uunissa. n. 25 min. (älä käytä kiertoilmaa). Lihan sisälämpötila ei saa nousta yli 45-50 asteen!
Lihan paistuessa keitä vihreitä papuja suolatussa vedessä n. 10 min. Tarkista keittämisen aikana, että pavut pysyvät rapeina.
Valuta pavut ja asettele ne tarjoiluastiaan. Lisää päälle hienoksi pilkottua valkosipulia sekä muutama tippa balsamicoa.
Kun liha on kypsää, ota se uunista.
Riko suojakuori vasta tarjoillessa, jotta ruokailijat voivat nautiskella aromeista kuorta avattaessa. Leikkaa liha viipaleiksi ja aseta tarjolle parmesaanilastujen kera.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti