sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Filetto al sale e aromi (Roast beef) con fagiolini versi all´aceto balsamico

Mausteinen naudanfile balsamico-papujen kera.
4-6 annosta

650 g           naudan ulkofilettä
2 kg             karkeaa suolaa
1 nippu        rosmariinia
1 nippu        timjamia
3-4               laakerinlehteä
4                  salvianlehteä
2 rkl            vehnäjauhoja '00'
                    vettä
                    extra vergine-oliviöljyä
                    parmesaania lastuina

Balsamico-pavut:

750 g           vihreitä papuja
                    suolaa keitinveteen
2                  valkosipulin kynttä
                    balsamicoa

Sekoita jauhot ja karkea suola.

Hienonna yrtit ja yhdistä ne öljyn kanssa. Laita puhdistettu liha yrttiöljyyn ja anna marinoitua 20 minuuttia. Lisää suola ja jauhojen seokseen hiukan vettä, että saat niistä "taikinan".

Laita korkeaeunaiselle pellille kerros taikinaa ja sen päälle marinoitu liha. Peittele liha kauttaaltaan taikinalla ja paista 200-asteisessa uunissa. n. 25 min. (älä käytä kiertoilmaa). Lihan sisälämpötila ei saa nousta yli 45-50 asteen!

Lihan paistuessa keitä vihreitä papuja suolatussa vedessä n. 10 min. Tarkista keittämisen aikana, että pavut pysyvät rapeina.

Valuta pavut ja asettele ne tarjoiluastiaan. Lisää päälle hienoksi pilkottua valkosipulia sekä muutama tippa balsamicoa.

Kun liha on kypsää, ota se uunista.

Riko suojakuori vasta tarjoillessa, jotta ruokailijat voivat nautiskella aromeista kuorta avattaessa. Leikkaa liha viipaleiksi ja aseta tarjolle parmesaanilastujen kera.




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti