Ligurialainen spagetti
(4 annosta)
400g spagettia
Pestoa varten:
100g pinjansiemeniä
50g pecorino-romana-juustoa
kahden tuoreen basilikanipun
lehdet
extra vergine oliiviöljyä
2 rkl mascarponea
Valmista ensin pesto. Soseuta pinjansiemenet, pecorino, basilikanlehdet, mascarpone ja oliiviöljy. Säästä joitakin lehtiä koristeluun.
Laita spagettia varten kiehumaan ruunsaasti vettä. (1 litra per 100g spagettia). Kun vesi kiehuu, lisää runsas ruokalusikallinen merisuolaa. Sekoita varovasti, kun laitat spagetit kattilaan. Keitä spagettia ohjeen mukaan, mutta tarkista kypsyys ajoissa. Spagetti on kypsää, kun keskellä näkyy vielä hieman valkoista "ydintä".
Valuta spagetit ja laita ne etukäteen lämmitettyyn suureen keraamiseen kulhoon. Valuta päälle oliiviöljyä ja revi joukkoon basilikan lehtiä. Sekoita varovasti. Lisää pesto ja sekoita uudelleen varovasti. Ripottele päälle kourallinen pecorino romana-juustoa raastettuna.
Tarjoile lämpimiltä lautasilta.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti