lauantai 28. syyskuuta 2019

Spaghetti alla Ligure

Ligurialainen spagetti
(4 annosta)


400g       spagettia


Pestoa varten:
100g       pinjansiemeniä
50g         pecorino-romana-juustoa
               kahden tuoreen basilikanipun
               lehdet
               extra vergine oliiviöljyä
2 rkl        mascarponea





Valmista ensin pesto. Soseuta pinjansiemenet, pecorino, basilikanlehdet, mascarpone ja oliiviöljy. Säästä joitakin lehtiä koristeluun.

Laita spagettia varten kiehumaan ruunsaasti vettä. (1 litra per 100g spagettia). Kun vesi kiehuu, lisää runsas ruokalusikallinen merisuolaa. Sekoita varovasti, kun laitat spagetit kattilaan. Keitä spagettia ohjeen mukaan, mutta tarkista kypsyys ajoissa. Spagetti on kypsää, kun keskellä näkyy vielä hieman valkoista "ydintä".

Valuta spagetit ja laita ne etukäteen lämmitettyyn suureen keraamiseen kulhoon. Valuta päälle oliiviöljyä ja revi joukkoon basilikan lehtiä. Sekoita varovasti. Lisää pesto ja sekoita uudelleen varovasti. Ripottele päälle kourallinen pecorino romana-juustoa raastettuna.

Tarjoile lämpimiltä lautasilta.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti