Sitruuna-mangosorbetti
65g sitruunamehua
65g mangomehua
170g tomusokeria
250g kylmää vettä
10 munanvalkaista
30g limoncelloa
Laita valkuaiset kulhoon ja vaahdota ne kevyesti. Juuri, kun ne alkavat vaahtoutua, lisää 30g tomusokeria vähitellen ja jatka vaahdottamista. Kun vaahto on tarpeeksi napakkaa, laita se odottamaan.
Purista sitruunamehu. Mikäli käytät tuoretta magoa, puserra hedelmä ja siivilöi mehu.
Sekoita mehut jääkylmään veteen.
Vispilällä koko ajan sekoittaen, lisää pikkuhiljaa loput tomusokerista jääkylmään mehu-vesiseokseen.
Lisää myös valkuais-sokerivaahto hyvin varovasti pieninä annoksina, jotta saat lopulta pehmeän kreemimäisen seoksen. Lisää varovasti myös limoncello, jotta seoksen koostumus säilyy.
Laita seos pakastimeen 20 minuutiksi. Ota seos pakastimesta ja sekoita varovasti ja laita se takaisin pakastimeen vielä ainakin 20 minuutiksi.
Kun sorbetti on sopivan kermaista ja jähmettynyttä, tarjoile se laseista koristeltuna sitruuna ja mangoviipaleella.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti