lauantai 28. syyskuuta 2019

Sorbetto al limone e mango

Sitruuna-mangosorbetti


65g         sitruunamehua
65g         mangomehua
170g       tomusokeria
250g       kylmää vettä
10           munanvalkaista
30g         limoncelloa


Laita valkuaiset kulhoon ja vaahdota ne kevyesti. Juuri, kun  ne alkavat vaahtoutua, lisää 30g tomusokeria vähitellen ja jatka vaahdottamista. Kun vaahto on tarpeeksi napakkaa, laita se odottamaan.

Purista sitruunamehu. Mikäli käytät tuoretta magoa, puserra hedelmä ja siivilöi mehu.
Sekoita mehut jääkylmään veteen.

Vispilällä koko ajan sekoittaen, lisää pikkuhiljaa loput tomusokerista jääkylmään mehu-vesiseokseen.
Lisää myös valkuais-sokerivaahto hyvin varovasti pieninä annoksina, jotta saat lopulta pehmeän  kreemimäisen seoksen. Lisää varovasti myös limoncello, jotta seoksen koostumus säilyy.

Laita seos pakastimeen 20 minuutiksi. Ota seos pakastimesta ja sekoita varovasti ja laita se takaisin pakastimeen vielä ainakin 20 minuutiksi.

Kun sorbetti on sopivan kermaista ja jähmettynyttä, tarjoile se laseista koristeltuna sitruuna ja mangoviipaleella.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti