Polenta-leipäset (12 kpl)
250 g Polentajauhoa (karkeaa maissijauhoa)
1 litra vettä
1 rkl extra-vergine-oliiviöljyä
suolaa ja valkopippuria
Leipien "täytteeksi":
160 g fontina-juustoa (tai Edam) viipaleina
160 g kinkkua
TAI
150 g stracchino-juustoa (tai Philadelphiaa sekoitettuna smetanan kanssa)
250 g makkaraa
50 ml punaviiniä ja fenkolinsiemeniä.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää veteen suola ja öljy. Ripottele polenta veteen vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes polenta on toivotun tiivistä.
Kaada polenta kevyesti öljyttyyn irtopohjavuokaan ja anna sen tiivistyä ainakin tunnin verran. Voit myös laittaa sen 60 asteiseen uuniin noin 30 minuutin ajaksi.
Kun polenta on tiivistynyt ja jäähtynyt, poista irtopohjavuoka ja leikka polenta terävällä veitsellä n. 2 cm viipaleiksi. Paista viipaleet pannulla öljyssä ruskeaksi molemmin puolin. Varo, etteivät viipaleet rikkoudu.
Asettele leipäset tarjoiluvadille ja aseta päälle täytteet, aloittaen juustosta.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti