sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Crostini rustici di polenta (con speck e macinato di maiale)

Polenta-leipäset (12 kpl)

250 g              Polentajauhoa (karkeaa maissijauhoa)
1 litra              vettä
1 rkl               extra-vergine-oliiviöljyä
                       suolaa ja valkopippuria

Leipien "täytteeksi":

160 g   fontina-juustoa (tai Edam) viipaleina
160 g   kinkkua

TAI

150 g   stracchino-juustoa (tai Philadelphiaa sekoitettuna smetanan kanssa)
250 g   makkaraa

50 ml   punaviiniä ja fenkolinsiemeniä.

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää veteen suola ja öljy. Ripottele polenta veteen vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes polenta on toivotun tiivistä.

Kaada polenta kevyesti öljyttyyn irtopohjavuokaan ja anna sen tiivistyä ainakin tunnin verran. Voit myös laittaa sen 60 asteiseen uuniin noin 30 minuutin ajaksi.

Kun polenta on tiivistynyt ja jäähtynyt, poista irtopohjavuoka ja leikka polenta terävällä veitsellä n. 2 cm viipaleiksi. Paista viipaleet pannulla öljyssä ruskeaksi molemmin puolin. Varo, etteivät viipaleet rikkoudu.

Asettele leipäset tarjoiluvadille ja aseta päälle täytteet, aloittaen juustosta.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti