4 annosta
Rahkavaahto
1 dl vispikermaa
1 prk (200 g) maustettua rahkaa vanilja
2 rkl sokeria
Wokatut hedelmät
300 g tuoreita, kypsiä luumuja
1 pieni tlk ananaspaloja
1 banaani
2 rkl voita
1 mm (maustemitallinen) inkivääriä tai 2 mm kanelia
¼ dl ruokosokerisiirappia
Koristeluun mantelilastuja.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maustettu rahka ja sokeri. Nosta jääkaappiin.
Paahda mantelilastut valmiiksi keskilämmöllä kuivalla pannulla. Jäähdytä.
Pese luumut, poista kivet. Viipaloi isot luumut tai halkaise ne, jos käytät pieniä, kotimaisia luumuja. Valuta ananaspalat hyvin. Viipaloi banaani.
Sulata voi paistinpannulla. Anna sen kiehua hiljalleen 2 - 3 min alhaisella lämmöllä niin, että se saa vaaleanruskean värin.
Lisää luumut ja ananakset. Ruskista kevyesti. Lisää inkivääri tai kaneli sekä banaaniviipaleet.
Sekoittele hetken aikaa.
Mausta ruokosokerisiirapilla.
Kokoa annokset: Laita jälkiruokalautasille lämpimiä, wokattuja hedelmiä, valuta pannulta lientä päälle. Lisää viereen kylmää rommi-rusinavaahtoa. Koristele mantelilastuilla.
Tarjoa heti.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti