lauantai 29. helmikuuta 2020

Wokatut hedelmät

4 annosta


Rahkavaahto
1 dl                  vispikermaa
1 prk (200 g)   maustettua rahkaa vanilja
2 rkl                 sokeria

Wokatut hedelmät
300 g          tuoreita, kypsiä luumuja
1 pieni tlk   ananaspaloja
1                 banaani
2 rkl            voita
1 mm (maustemitallinen)  inkivääriä tai 2 mm kanelia
¼ dl            ruokosokerisiirappia

Koristeluun mantelilastuja.


Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maustettu rahka ja sokeri. Nosta jääkaappiin.

Paahda mantelilastut valmiiksi keskilämmöllä kuivalla pannulla. Jäähdytä.

Pese luumut, poista kivet. Viipaloi isot luumut tai halkaise ne, jos käytät pieniä, kotimaisia luumuja. Valuta ananaspalat hyvin. Viipaloi banaani.

Sulata voi paistinpannulla. Anna sen kiehua hiljalleen 2 - 3 min alhaisella lämmöllä niin, että se saa vaaleanruskean värin.

Lisää luumut ja ananakset. Ruskista kevyesti. Lisää inkivääri tai kaneli sekä banaaniviipaleet.

Sekoittele hetken aikaa.

Mausta ruokosokerisiirapilla.

Kokoa annokset: Laita jälkiruokalautasille lämpimiä, wokattuja hedelmiä, valuta pannulta lientä päälle. Lisää viereen kylmää rommi-rusinavaahtoa. Koristele mantelilastuilla.

Tarjoa heti.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti