Vaivattomat, vaivaamattomat sämpylät tarvitsevat aikaa tekeytyäkseen, mutta lopputulos on herkullinen.
10 sämpylää
½ l sämpyläjauhoja
1 tl suolaa
½ tl kuivahiivaa
2 ½ dl maitojuomaa tai vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kädenlämpöinen maitojuoma. Sekoita tasaiseksi.
Peitä kulho kelmulla. Nosta jääkaappiin 12 - 18 tunniksi.
Ota taikina huoneenlämpöön n. 1 h ennen paistamista. Kaada se jauhotetulle pöydälle. Laita kelmu taikinan päälle. Anna taikinan kohota.
Poista kelmu. Muotoile taikinasta pitkä pötkö, käytä jauhoja apuna.
Leikkaa n. 20 tasakokoista palaa. Nosta palat uunipellille. Leikkaa terävällä veitsellä päälle viilto.
Paista 225 asteessa n. 20 min.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti