lauantai 29. helmikuuta 2020

Juusto-pinaattipiiras

8 annosta


Pohja
1 dl       vettä
¼ pkt    hiivaa
¼ tl       suolaa
1 rkl      oreganoa
1 rkl      voita/ margariini
2 ½ dl   vehnäjauhoja



Täyte
1                    sipuli
3                    valkosipulin kynttä
150 g             pinaattia tai nokkosta ryöpättynä
1 rkl               rasvaa
2 dl                turkkilaista jogurttia
1 dl                kevytmaitoa
3                    kananmunaa
1 ½ rkl           oreganoa
½ tl                mustapippurirouhetta
1 prk (180 g) salaattijuustokuutioita



Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, mausteet ja rasva. Lisää jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja kauli tai taputtele pyöreäksi, halkaisijaltaan n. 26 - 28 cm:n piirasvuokaan sopivaksi. Nosta taikina vuokaan ja levitä sitä myös vuoan reunoille. Anna taikinan kohota liinan alla täytteen valmistamisen ajan.

Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Paista ryöpättyä pinaattia tai nokkosta ja sipulia  rasvassa, kunnes sipuli hiukan pehmenee.

Ota pannu levyltä ja sekoita joukkoon täytteen muut ainekset, viimeisenä valutetut juustokuutiot. Kaada täyte taikinapohjalle vuokaan.

Paista 200 asteessa n. 40 min. Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki
Pinaatin tai nokkosen ryöppäys: Kiehauta pinaatti tai nokkoset runsaassa vedessä, siivilöi, purista liika neste pois ja hienonna.




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti