lauantai 29. helmikuuta 2020

Gulassikeitto

Gulassi on unkarilainen paprikalla maustettu liharuoka. Perinteisesti siihen on käytetty naudanlihaa, mutta tässä ohjeessa se korvataan sian kasslerilla.
 

5 annosta

2 (200 g)         sipulia suikaloituna
250 g               kassleria suikaloituna
2 rkl                voita
3 (300 g)         perunaa suikaloituna
1 l                    vettä
2                      lihaliemikuutiota
2                      valkosipulin kynttä
3 rkl                 tomaattipyreetä
1 ½ tl               oreganoa
¼ tl                  mustapippuria myllystä
½ tl                  tabascoa
1 tl                   paprikajauhetta
½ tl                  suolaa
1                      punainen paprika
1 prk (120 g)   smetanaa

Koristeeksi hienonnettua persiljaa.


Ruskista sipuli- ja lihasuikaleet kevyesti voissa.

Lisää perunasuikaleet, vesi, liemikuutiot (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) ja mausteet. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.

Lisää paprikasuikaleet ja smetana. Anna kiehahtaa.

Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti