Gulassi on unkarilainen paprikalla maustettu liharuoka. Perinteisesti siihen on käytetty naudanlihaa, mutta tässä ohjeessa se korvataan sian kasslerilla.
5 annosta
2 (200 g) sipulia suikaloituna
250 g kassleria suikaloituna
2 rkl voita
3 (300 g) perunaa suikaloituna
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
2 valkosipulin kynttä
3 rkl tomaattipyreetä
1 ½ tl oreganoa
¼ tl mustapippuria myllystä
½ tl tabascoa
1 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
1 punainen paprika
1 prk (120 g) smetanaa
Koristeeksi hienonnettua persiljaa.
Ruskista sipuli- ja lihasuikaleet kevyesti voissa.
Lisää perunasuikaleet, vesi, liemikuutiot (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) ja mausteet. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää paprikasuikaleet ja smetana. Anna kiehahtaa.
Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti