lauantai 29. helmikuuta 2020

Chorizo-kaalikeitto

4 annosta


n. 500 g           varhaiskaalia tai lehtikaalia
1 iso                porkkana
100 g               kesäsipulia varsineen
1 l                    vettä
2                      kasvisliemikuutiota
n. 100 g           chorizo-makkaraa
                        lehtipersiljaa

Lisukkeeksi:
1 prk (200 g)   Valio pehmeää raejuustoa




Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi porkkana. Hienonna sipuli varsineen.

Lisää kasvikset kattilaan ja kuumenna, kunnes ne alkavat pehmitä. Kääntele, ettei pala pohjaan.

Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä n. 5 min, kunnes kaali kypsää, mutta siinä on vielä hiukan purutuntumaa.

Viipaloi makkarat. Paahda kuivalla pannulla, kunnes viipaleet ovat rapeita pinnasta.

Lisää makkarat keittoon. Viimeistele ripottelemalla pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.

Tarjoa keiton kanssa Valio pehmeää raejuustoa.




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti