500 g tagliatelleja
500 g jauhelihaa (sika-nauta)
1 sipuli
2 porkkanaa
2 sellerin vartta
3 valkosipulinkynttä
2 tlk kuorittuja tomaatteja
2 dl punaviiniä
2 rkl tomaattipyreetä
1 kupillinen lihalientä
2 laakerinlehteä
2 oksaa timjamia
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria maun mukaan
raastettua parmesaania tarjoiluun
Pilko sipuli, valkosipuli, selleri ja porkkanat pieniksi paloiksi.
Kuumenna tilava kattila, lisää hieman oliiviöljyä ja kuullota sipulia, porkkanaa ja selleriä kunnes ne pehmenevät.
Lisää valkosipuli ja jauheliha. Paista kunnes liha on hyvin ruskistunut.
Kaada punaviini kattilaan ja anna sen haihtua.
Lisää kuoritut tomaatit, tomaattipyree, lihaliemi, laakerinlehdet ja timjami. Sekoita hyvin ja kiehauta.
Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen vähintään tunnin ajan, sekoittaen silloin tällöin. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
Samalla keitä tagliatelleja runsaassa suolatussa vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan.
Valuta tagliatellet al dente ja sekoita ne kastikkeeseen.
Tarjoile ripotellen päälle reilu määrän raastettua parmesaania.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti