6 lohifileetä
2 limettiä
3 ruokalusikallista hunajaa
2 ruokalusikallista Dijon-sinappia
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Tuoreita yrttejä koristeeksi (rosmariini, persilja)
Valmista kastike sekoittamalla puristettu limetin mehu, raastettu limetin kuori, hunaja, sinappi, suola ja pippuri kulhossa.
Aseta lohifileet uunipellille leivinpaperin päälle.
Levitä kastike lohen päälle.
Paista esilämmitetyssä uunissa 180°
C:ssa noin 15-20 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää.
Koristele tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.
Pinaatti-perunamuusi
1,5 kg perunoita, kuorittuna ja paloiteltuna kuutioiksi
200g tuoreita pinaatinlehtiä
1 dl maitoa
50 g voita
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kunnes ne ovat pehmeitä.
Samaan aikaan hauduta pinaatinlehtiä pannulla hieman veden kanssa, kunnes ne ovat pehmenneet.
Valuta perunat ja soseuta ne perunasurvimella. Lisää sulatettu voi ja lämmin maito.
Lisää pinaatti ja sekoita hyvin.
Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti