maanantai 18. maaliskuuta 2024

Kesäkurpitsapiiras sulatetulla juustolla ja kinkulla




Taikina:

200 g    vehnäjauhoja
100 g    kylmää voita kuutioituna
1           muna
             Tarvittaessa kylmää vettä
             Suolaa maun mukaan


Täyte:

2            keskikokoista kesäkurpitsaa ohuina viipaleina
150 g     sulatettua juustoa (kuten mozzarellaa tai fontinaa) kuutioituna
100 g     kinkkua suikaloituna
3            munaa
2 dl        kermaa
              suolaa ja mustapippuria
              Muskottipähkinää (valinnainen)
              Pinnalle raastettua juustoa (Parmigiano Reggiano tai Grana Padano)



Valmista piirakkataikina:

Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja voi murumaiseksi.

Lisää muna ja vaivaa tasaiseksi taikinapalloksi. Tarvittaessa lisää hieman kylmää vettä.

Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.


Valmista täyte: 

Paista kesäkurpitsaviipaleet pannulla öljyssä kunnes ne pehmenevät. Valuta ylimääräinen neste pois tarvittaessa.

Vatkaa munat kulhossa, lisää kerma, suola, pippuri ja halutessasi muskottipähkinä. Sekoita hyvin. 

Lisää vatkatut munat kesäkurpitsoiden, sulatetun juuston ja kinkun joukkoon, sekoita tasaiseksi.


Kokoa piirakka: 

Kauli taikina ja vuoraa piirakkavuoka, jätä hieman reunaa.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Paista esilämmitetyssä uunissa 180 °C noin 30—35 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.

Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti