maanantai 18. maaliskuuta 2024

Lasagne artisokka-, gorgonzola- ja pekonitäytteellä sekä bechamelkastikkeella

Bechamelkastike:

50 g    voita
50 g    vehnäjauhoja
5 dl     maitoa
           Suolaa ja mustapippuria
           Muskottipähkinää (valinnainen) 

Täyte:

250 g     kananmunalasagnelevyjä (valmiita tai esikeitettyjä) 
200 g     artisokkaa (tuoreita tai pakasteita), ohuina viipaleina
150 g     gorgonzolaa, murustettuna
150 g     pekonia, kuutioituna ja kevyesti paistettuna pannulla Päälle:
100 g     raastettua juustoa (Parmesan tai Grana Padano) 


Valmista bechamelkastike:

Sulata voi keskikokoisessa kattilassa keskilämmöllä.

Lisää jauhot ja sekoita hyvin muodostaen roux'n (jauho-rasvaseos, joka suurustaa kastikkeen).

Lisää maito vähitellen samalla sekoittaen jatkuvasti, välttäen paakkuja.

Jatka keittämistä keskilämmöllä, kunnes bechamelkastike sakenee.

Lisää suolaa, mustapippuria ja tarvittaessa muskottipähkinää maun mukaan. Jätä valmis kastike sivuun.


Valmista täyte:

Paista pekoni kevyesti pannulla, kunnes se on rapeaa. Laita sivuun.

Paista artisokanviipaleet toisessa pannussa kunnes ne ovat pehmeitä.

Keitä kananmunalasagnelevyt suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.


Kasaa lasagne:

Levitä ohut kerros bechamelkastiketta uunivuoan pohjalle.

Aseta yksi kerros lasagnelevyjä bechamelkastikkeen päälle.

Lisää artisokat, gorgonzola ja pekoni lasagnelevyjen päälle. Kaada päälle kerros bechamelkastiketta.

Toista prosessi, luoden vuorottelevia kerroksia, kunnes ainekset ovat loppu.

Varmista, että päätät kasaamisen kerroksella bechamelkastikketta.


Kypsennys:

Ripottele päälle raastettua juustoa.

Peitä vuoka foliolla ja kypsennä esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Poista folio ja paista vielä 10 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea ja rapea.


Anna lasagnen levätä hetki ennen leikkaamista. Tarjoile kuumana ja nauti tästä herkullisten makujen yhdistelmästä!





Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti