lauantai 2. maaliskuuta 2024

Pizza gourmet al tonno, cipolla caramellata, Olive nere, pinoli, mozzarella.

200g    tonnikalaa öljyssä
1          punasipuli
1 rkl    ruokosokeria
1/2 dl  mustia oliiveja
200g   provola- tai scamorza-juustoa
2 rkl    aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl    paahdettuja pinjansiemeniä
Tuoretta rucolaa
Extra-neitsytoliiviöljyä
Suolaa ja pippuria maun mukaan


Valmista pizzapohja

Valuta tonnikala. Puolita oliivit. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi.
Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Paahda pinjansiemenet.

Karamellisoi punasipuli paistinpannussa:
Kypsennä sitä miedolla lämmöllä tilkan oliiviöljyä ja ruokosokerin kanssa, kunnes se muuttuu kullanruskeaksi ja makeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä pizzapohja leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Levitä valutettu tonnikala tasaisesti pizzapohjalle.

Jaa karamellisoitu sipuli pizzan päälle.

Lisää oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja paahdetut pinjansiemenet.

Ripottele raastettu provola- tai savustettu scamorza-juusto pizzan päälle.

Paista pizzaa uunissa pizzapohjan ohjeiden mukaisesti tai kunnes juusto sulaa ja pohja saa kauniin kullanruskean värin.

Kun pizza on valmis, ota se pois uunista ja koristele tuoreella rucolalla.

Viimeistele extra-neitsytoliiviöljyllä ja mustalla pippurilla oman maun mukaan.




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti