maanantai 18. maaliskuuta 2024

Lammaspata


1,7 kg    lammasta
25 g       kapriksia
1            porkkana
1            sipuli
1            sellerinvarsi
4 dl        punaviiniä
4 dl        lihalientä
35 g       tomaattipyrettä
4            katajanmarjaa
1            neilikka
10          mustapippuria
1            oksa salviaa
1            oksa timjamia
1            laakerinlehti
1            oksa rosmariinia
1            valkosipulinkynsi
              suolaa ja mustapippuria maun mukaan
              oliiviöljyä maun mukaan 
              Durumjauhoja tarpeen mukaan 


Puhdista ja pilko selleri, porkkana ja sipuli noin 1 cm:n kuutioiksi.

Hienonna mausteet ja sido yrtit (salvia, timjami, laakerinlehti ja rosmariini) langalla.

Kuumenna syvässä paistinpannussa tilkka oliiviöljyä ja ruskista vihannekset lisäämällä mukaan kuorineen litistetty valkosipulinkynsi.

Lisää hienonnetut mausteet ja hetken kuluttua valutetut kaprikset sekä yrttinippu.

Kaada tomaattipyre sekaan, sekoita ja jätä odottamaan. Tämä on lammaspadan pohja.

Kääntele lammas vehnäjauhoissa ja ruskista se hyvin joka puolelta oliiviöljyssä kuumassa paistinpannussa.

Kun liha on saanut kauniin värin, siirrä lihapalat vihannesten joukkoon pataan.

Poista paistinpannulta rasva, jossa liha ruskistettiin, ja kaada punaviini pannuun, sekoita pohjaa myöten.

Kun alkoholi on haihtunut ja määrä on vähentynyt kolmasosaan, kaada se pataan lihan joukkoon.

Lisää lihaliemi ja jatka kypsennystä hyvin miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti.

Jatka kypsennystä ilman kantta vielä reilu puoli tuntia, jotta neste haihtuu ja kastike saa rakennetta.

Lammaspata on valmista! Tarjoile se kuumana leipäviipaleiden kera.


Lisukevaihtoehto: Paistetut sekavihannekset.

Pakastettuja sekavihanneksia, tuoretta valkosipulia ja sipulia, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria maun mukaan.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti