perjantai 1. syyskuuta 2023

Tagliatelle possun, sienien ja sahramin kera

 4 annosta

350 g     tagliatelle

250 g     porsaan sisäfilettä
250 g     sekoitettuja sieniä maun mukaan
2            valkosipulinkynttä
1            punasipuli
125 ml   ruokakermaa
              puoli lasillista punaviiniä
              1 pussi sahramia
              tuoretta timjamia maun mukaan
              öljyä, pippuria ja suolaa maun mukaan.


Silppua liha sekoittimella irrottamatta sen rasvaa tai kuorta yhdessä valkosipulin ja sipulin kanssa. 

Puhdista sienet ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.

Paista sianliha, sipuli ja valkosipuli kattilassa, jossa on 2 tippaa öljyä. Kun porsaanliha on hieman ruskistunut (hasselpähkinän väristä), lisää sienet. Paista muutama minuutti ja lisää sitten viini ja anna sen haihtua. Lisää lopuksi suola ja pippuri.

Lisää ruokakerma. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Liuota sillä välin sahrami kupilliseen kuumaa vettä ja lisää se sianlihaan ja sieniin, jolloin muodostuu keltainen kreemi.

Kiehauta vesi suolan kanssa ja keitä tagliatelle pakkaukseen merkityn ajan mukaan. Valuta ne al dente.

Lisää tagliatelle sianliha-sienikastikkeeseen ja anna kastikkeen imeytyä pastaan.

Tarjoa tagliatellet kuumana maustettuna lorauksella oliiviöljyä ja tuoreilla timjaminlehdillä.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti