perjantai 1. syyskuuta 2023

Apulialainen pehmeä focaccia

1 uunipellillinen

Lievitino (se herättelee hiivaa):

100 g       00 jauhoja
100 ml     vettä
1 pussi     kuivahiivaa (tai 5 g tuorehiivaa)

Taikina:

300 g     00 jauhoja
300 g     manitobajauhoa
350 ml   vettä
3 rkl       oliiviöljyä
20 g       suolaa 

Maustamiseen:

4            valkosipulia
4            punasipulia
4            isoa viipaloitua valkosipulinkynttä
100 g     mustia oliiveja
100 g     vihreitä oliiveja
              suolaa ja pippuria
              oliiviöljyä
              oreganoa


Lievitinon valmistus.

Kaada korkeaan astiaan vesi, hiiva ja jauhot. Sekoita hyvin ja anna olla, kunnes se alkaa turvota ja kuplia.


Taikinan valmistus.

Sekoita hiiva vatkaimella tai käsin hieman lisää vettä ja lisää sitten jauhot vähän kerrallaan.

Lisää vasta nyt suola. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi oliiviöljy.

Vaivaa vähintään 10 minuuttia. Taikinan tulee olla joustavaa ja sileää. Laita se vähintään kaksi kertaa taikinaa suurempaan öljyllä voideltuun astiaan ja anna levätä 2-3 tuntia.


Paistaminen.

Kauli taikina nostatuksen jälkeen leivinpaperilla päällystetyllä tai öljyllä sivellyllä pellillä.

Laita uuni päälle maksimissaan (250-300 astetta).

Sillä välin puhdista ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kulhoon ja ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria. Lisää myös oregano. Viipaloi oliivit. Levitä sipulit tasaisesti kaulitun taikinan päälle ja samoin oliivit.

Valuta oliiviöljyä ohuena nauhana focaccian pinnalle.

Kun uuni on valmis; aseta pelti pohjalle ja kypsennä 12 minuuttia.

Tarkista, että focaccian pohja on muuttunut kullanruskeaksi.

Nosta pelti uunin keskiosaan ja jatka paistamista vielä 12 minuuttia.

Jos sipulit ovat vielä valkoisia tai raakoja, käytä grillivastusta muutaman minuutin ajan. 

Kun focaccia on kypsennetty ja paistettu, voit halutessasi lisätä sen päälle murskattua fetaa.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti