4 annosta
370 g risottoriisiä100 g valutettua mozzarellaa
200 g tomaattipyreetä
50 g raastettua parmesaania tai grana padanoa
30 g voita
1 kananmuna
1 sipuli
suolaa maun mukaan
1 l kasvislientä 1 litra
oliiviöljyä maun mukaan
paistamiseen auringonkukka- tai maapähkinäöljyä
Leivitykseen:
2 kananmunaa
00-jauhoja tarpeen mukaan
korppujauhoja tarpeen mukaan.
Valmista ensin tomaattikastike: hienonna sipuli ja kuullota sitä muutama minuutti oliiviöljyssä keskilämmöllä korkeareunaisessa pannussa.
Kun sipuli on kullanruskea, lisää tomaattipyree, ripaus suolaa ja anna kastikkeen maustua muutama minuutti.
Lisää riisi, sekoita ja aloita laimentaminen liemikauhailla. Muista, että risoton on oltava hyvin kuivaa, jotta siitä voi tehdä suppli't, joten älä kostuta sitä liikaa kasvisliemellä.
Kun olet saanut täyteläisen, al dente -risoton, lisää voi ja parmesaani ja sekoita.
Siirrä risotto toiseen astiaan ja anna levätä pari tuntia huoneenlämmössä.
Sillä välin valuta ja leikkaa mozzarella suikaleiksi.
Valmista myös leivitys: vatkaa munat kulhossa, laita jauhot isolle lautaselle ja korppujauhot toiselle.
Lisää kananmuna risottoon, joka on nyt jäähtynyt ja jonka kaikki ainekset ovat imeytyneet ja sekoita hyvin.
Kostuta kätesi, ota täysi lusikallinen riisiä toiseen ja siirrä se toisen kämmenelle ja purista kevyesti levittäen riisiä.
Aseta mozzarellaliuska keskelle ja sulje, jolloin muodostuu pitkänomainen "lihapulla".
Jatka näin, kunnes olet käyttänyt kaiken risoton.
Jatka sitten täsmälleen näin:
Jauhota riisipallo;
Kasta se vatkattuun munaan;
Pyöritä korppujauhoissa ja laita leivinpaperille.
Jatka samalla tavalla kaikkien riisipallojen kanssa.
Nyt on aika paistaa. Kaada pannulle sen verran öljyä, että suppli't peittyy ja kuumenna öljy 170 asteeseen.
Paista riisipalloja 4 — 5 (tai pienemmällä pannulla jopa vähemmän) kerrallaan, jotta öljyn lämpötila ei laske Lämpötilan tulee olla koko ajan 170 astetta.
Kun olet paistanut suppli't, aseta ne imukykyiselle paperille.
Nauti lämpöisenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti