lauantai 23. syyskuuta 2023

Ricotta-kinkkufocaccia


Ainekset pizzapannulle, jonka halkaisija on 32 senttimetriä: 

500 g         ricottaa
100 g         parmesaania tai grana padanoa
200 g         keitettyä kinkkua suikaleiksi leikattuna
350 g         00 jauhoja
100 g         kylmää voita
2 rkl          jäävettä
                 ripaus suolaa.


Sekoita voi, jauhot ja ripaus suolaa isossa kulhossa nopeasti. Seoksen tulee näyttää 'hiekkaiselta'. Lisää jäävesi ja vaivaa taikina nopeasti, kunnes saat tiiviin ja sileän pallon.

Älä liioittele vedellä!

Litistä murotaikinapallo ja kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.

Valmista sillä välin täyte:

Sekoita parmesaani hyvin valutettuun ricottaan.

Leikkaa keitetty kinkku sormenlevyisiksi suikaleiksi.

Kun murotaikina on kovettunut, ota se jääkaapista ja laita jauhotetulle työtasolle ja anna pehmetä hieman. Jaa se näin: 2/3 pohjalle ja sivuille, 1/3 peitteelle.

Tee kaulimella nopeasti pyöreä muoto peittämään pizzapannun pohja ja reunat.

Leikkaa leivinpaperista levy ja käytä pohjana. Aseta murotaikinalevy päälle ja pistele sivut haarukalla. Voitele oliiviöljyllä.

Levitä ricotta ja keitetyt kinkkusuikaleet sen päälle. Peitä toisella taikinalevyllä ja pistele sitä; sulje reunat ja paista kiertoilmauunissa 180 asteessa 30 minuuttia, kunnes focaccia on kullanruskea pinnalta ja pohjalta.

Halutessasi voit lisätä täytteeseen karkeaksi jauhettua mustapippuria tai tuoretta viipaleiksi leikattua chiliä tai hienonnettuja paahdettuja pistaasipähkinöitä.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti