perjantai 1. syyskuuta 2023

Pekonilohta rosmariinibataatilla

4 annosta

750 g     lohifilettä
150 g     viipaloitua pekonia (pancettaa)
              salviaa
              mustapippuria
              hieman sulatettua voita vuoan ja lohen voitelemiseen.
              suolaa maun mukaan.

2            keskikokoista bataattia
              kuivattua rosmariinia.


Muotoile lohifileestä 8 viipaletta ja kääri ne pekonisiivuun
, kun olet laittanut 2 salvialehteä lohen alle ja päälle.

Voitele uunipelti voilla ja aseta lohipihvit pekonisauma alaspäin. Voitele viipaleet sulatetulla voilla ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Paista uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Pese ja kuori bataatit leikkaamalla ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi.

Voitele bataattipalat voin ja öljyn seoksella, ripottele päälle rosmariinia, suolaa ja pippuria. 

Asettele palat voidellulle uunipellille ja paista 220-asteisessa kiertoilmauunissa 20 minuuttia.

Tarjoa pekonilohi bataattien kanssa kuumana. 


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti