4 annosta
800 g porsaanfilettä
40 g voita
120 g balsamiviinietikkaa
00 jauhoja tarpeen mukaan
extra virgin oliiviöljyä
suolaa
Viipaloi filee 2-3 senttimetrin paksuisiksi paloiksi ja mausta ne ripauksella hienoa suolaa.
Laita muutama lusikallinen jauhoja tasaiselle lautaselle ja aseta porsaan fileeviipaleet siihen; painele käsin, jotta jauhot tarttuvat hyvin koko fileen pintaan.
Kuumenna pannulla nokare voita ja loraus oliiviöljyä. Kun öljy on kuumaa, ruskista fileeviipaleet täydellisesti molemmilta puolilta (älä käännä viipaleita ennen kuin ne ovat kauniin ruskeita kummaltakin puolelta).
Kun liha on kypsää, lisää balsamiviinietikka miedolla lämmöllä ja lopeta kypsennys 5-6 minuutin kuluttua. Poista fileeviipaleet pannulta ja vähennä kastiketta.
Tarjoa porsaan fileeviipaleet lämpimällä lautasella, lisänä balsamicokastiketta ja sekä paistettuja keitettyjä perunoita.
Paistetut keitetyt perunat
600 g perunaa
60 g ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl mausteseosta paistamiseen
tuoretta rosmariinia maun mukaan.
Valitse suurin piirtein samankokoisia perunoita. Pese ne hyvin ja laita ne kattilaan, joka on täynnä kylmää vettä, kunnes ne peittyvät. Lämmitä vesi kiehuvaksi ja keitä kiehumishetkestä lähtien perunoita 20 minuutin ajan.
Anna sitten perunoiden jäähtyä, kuori ne ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Laita isoon tarttumattomaksi käsiteltyyn pannuun hieman oliiviöljyä ja hieman murskattu valkosipuli kuorineen.
Lisää makua öljyyn ruskistamalla valkosipulia polttamatta sitä.
Poista valkosipuli ja lisää perunat puristelematta niitä.
Ruskista ne hyvin toiselta puolelta. Käännä ne varovasti toiselle puolelle ja lisää paahdetut yrtit ja rosmariini.
Noin 10 minuutin kuluttua, kun perunat ovat rapeita päältä mutta pehmeitä sisältä, ne ovat valmiita tarjoiltavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti