perjantai 1. syyskuuta 2023

Kahvikakku

 

KAKKUPOHJAAN: 

4            kananmunaa
150 g     sokeria
150 g     00 jauhoja
8 g         leivinjauhetta. 

KREEMIIN JA TÄYTTEESEEN: 

500 ml   maitoa
2            munaa
150 g     sokeria
70 g       00 jauhoja
30 g       pikakahvia
500 ml   makeutettua kermaa
50 g       hienonnettua tummaa suklaata.

KOSTUTUKSEEN:

1 dl     vettä
1 dl     vahvaa makeuttamatonta kahvia. 

KORISTELUUN: 

kahvipapuja tai suklaalastuja halutessasi.


Kahvikreemi.

Kuumenna maito ja sekoita sillä välin kokonaiset munat, sokeri ja jauhot kattilassa vispilällä.

Kun maito on kuumaa (mutta ei kiehuvaa), liuotamme siihen pikakahvin ja kaadamme tämän 'caffelatten' kattilaan kananmunien kanssa. Kaada se hitaasti samalla kun sekoitamme vispilällä tai silikonilastalla.

Kuumenna kreemiä keskilämmöllä antamatta sen kiehua niin, että se paksuuntuu. Sekoita koko ajan!

Kaada kerma lasiastiaan ja anna jäähtyä.


Sokerikakkupohja.

Taikinan valmistaminen sokerikakkua varten on nopeaa ja helppoa: ensin tarvitsee vain vatkata munat ja sokeri keskenään.

Kun munat muodostavat kuohkean seoksen, lisää vähitellen jauhot ja lopuksi leivinjauhe. Sekoitetaan uudelleen, kunnes saadaan homogeeninen seos, jonka sitten kaadamme leivinpaperilla päällystettyyn matalaan 35 x 35 cm vuokaan ja paistamme esilämmitetyssä kiertoilmauunissa 170 asteessa 15 minuuttia.

Anna kakkupohjan jäähtyä ennen kuin käytät sitä kakun valmistukseen ja käännä se ylösalaisin toiselle leivinpaperille.

Jaa sokerikakku kolmeen yhtä suureen noin 12 cm:n osaan.


Täyte ja kostuke

Vatkaa kulhossa makeutettu kerma. Jos kerma ei ole makeutettu, voimme lisätä vaahdotuksen puolivälissä pari ruokalusikallista tomusokeria.

Sekoita se sitten varovasti nyt kylmään kahvikreemiin alhaalta ylöspäin suuntautuvin liikkein, jotta se ei hajoa. Meidän on saatava mousse, jonka koostumus on pehmeä mutta kiinteä.

Valmistamme kostutussiirapin myös sekoittamalla vesi ja kahvi kulhossa. Pidämme myös hienonnettua tummaa suklaata käsillä.


Kakun kokoaminen ja koristelu.

Aseta ensimmäinen siivu sokerikakkua tarjottimelle ja kostuta sitä pienellä määrällä kahvisiirappia. Varo laittamasta liikaa!

Levitä päälle kerros moussea ja ripottele päälle hiukan raastettua suklaata.

Laita päälle toinen siivu sokerikakkua ja tee sama: kostuta siirapilla, levitä kahvimousse ja ripottele lopuksi jauhettua suklaata.

Viimeistele viimeinen kerros täytettyä sokerikakkua ja peitä kakku sitten pitkällä veitsellä tai kapealla lastalla jäljellä olevalla moussella, jättäen hieman sivujen koristeluun.

Laita yli jäänyt kerma tähtikärjellä varustettuun pursotuspussiin ja koristele kahvikakku haluamallasi tavalla.

Lopuksi koristele kahvipavuilla tai tummalla suklaalla.





Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti