lauantai 23. syyskuuta 2023

Pasta e fagioli (pastaa ja papuja)

8 annosta

500 g          esikeitettyjä papuja (valkoisia tai punaisia)
1                 rosmariinin oksa
3                 valkosipulin kynttä
1 iso           punasipuli
3 rkl            ekstra-neitsytoliiviöljyä
700 g          porsaankylkeä/pekonia
100 g          tomaattipyreetä
                   herkkusieniä
                   lyhyttä pastaa oman harkinnan mukaan (35-40 g per henkilö)
                   suolaa maun mukaan
                   pippuria maun mukaan.


Hienonna pekoni, sipuli, valkosipuli ja rosmariinin lehdet tehosekoittimessa. Paista hienonnettua seosta oliiviöljyssä muutama minuutti.

Lisää pavut keittovesineen ja tomaattipyree. Keitä keskilämmöllä 5-6 minuuttia. Lisää suolaa ja pippuria kypsennyksen lopussa. Ota puolet pavuista ja soseuta ne tehosekoittimessa tahnaksi, jonka lisäät, kun pasta on keitetty al dente etkä ole heittänyt kaikkea keitinvettä pois. Lisää keitetty pasta papupataan. Jos keitto on liian kuivaa, lisää muutama ruokalusikallinen pastan keitinvettä.

Tarjoile lorauksen extra-neitsytoliiviöljyä ja muutaman tuoreen rosmariininlehden kera. Aikaisemmat maanviljelijät lisäsivät myös maustettua pecorinoa ja viipaleen paahdettua leipää. Tarjoile pata kuumana. 



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti