8 annosta
500 g esikeitettyjä papuja (valkoisia tai punaisia)1 rosmariinin oksa
3 valkosipulin kynttä
1 iso punasipuli
3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
700 g porsaankylkeä/pekonia
100 g tomaattipyreetä
herkkusieniä
lyhyttä pastaa oman harkinnan mukaan (35-40 g per henkilö)
suolaa maun mukaan
pippuria maun mukaan.
Hienonna pekoni, sipuli, valkosipuli ja rosmariinin lehdet tehosekoittimessa. Paista hienonnettua seosta oliiviöljyssä muutama minuutti.
Lisää pavut keittovesineen ja tomaattipyree. Keitä keskilämmöllä 5-6 minuuttia. Lisää suolaa ja pippuria kypsennyksen lopussa. Ota puolet pavuista ja soseuta ne tehosekoittimessa tahnaksi, jonka lisäät, kun pasta on keitetty al dente etkä ole heittänyt kaikkea keitinvettä pois. Lisää keitetty pasta papupataan. Jos keitto on liian kuivaa, lisää muutama ruokalusikallinen pastan keitinvettä.
Tarjoile lorauksen extra-neitsytoliiviöljyä ja muutaman tuoreen rosmariininlehden kera. Aikaisemmat maanviljelijät lisäsivät myös maustettua pecorinoa ja viipaleen paahdettua leipää. Tarjoile pata kuumana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti