lauantai 4. maaliskuuta 2023

Sgabei liguri


1 kg       00 jauhoja

550ml   vettä

50g       oliiviöljyä

10g       tuorehiivaa


Valmista sgabei yhdistämällä kaikki ainekset ja anna taikinan kohota 2-3 tuntia.

Vaivaa uudelleen ja anna levätä vielä 30 minuuttia. (mieluiten, anna sen levätä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa 12 tuntia).

Kauli taikina kaulimella 0,5 cm ohueksi. Leikkaa haluamasi kokoisiksi suorakulmioiksi.

Kuumenna maapähkinäöljy (tai auringonkukka-oliiviöljyn seos) korkeaan lämpötilaan 170-180 astetta. Paista taikinan suorakulmiot muutama kerrallaan, jotta öljyn lämpötila ei laske, ja aseta ne sitten imukykyiselle paperille.

Ripottele pinnalle ripaus hienoa suolaa.

Voit täyttää ne millä tahansa haluamallasi aineella: grillattuja tai tuoreita vihanneksia, kinkkua, juustoja, mozzarellaa, kalaa - tai jopa Nutellalla!

 




 


 
 
 
 

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti