300g riisiä
80g hienonnettuja hasselpähkinöitä
200g herneitä (pakastetutkin kelpaavat)
puoli lasillista kuivaa valkoviiniä
6 retiisiä + 2 koristeeksi
1 litra kasvislientälientä
pippuria maun mukaan
tilkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
valkosipulin kynsi
nokare voita (= 1 tl)
parmesaania sopivasti
Aloita hienontamalla hasselpähkinät ja leikkaamalla retiisit ohuiksi viipaleiksi,
Valmista kasvisliemi: 1 liemikuutio jokaista 1/2 litraa kuumaa vettä kohden.
Laita kattilaan tilkka öljyä valkosipulin ja hasselpähkinöiden kanssa ja paahda pähkinöitä hetki.
Lisää sitten riisi ja paahda sitä 2-3 minuuttia.
Poista valkosipuli ja lisää sitten viini antaen sen haihtua.
Peitä riisi liemellä ja lisää keittämisen puolivälissä (noin 10 minuuttia) herneet ja retiisit.
Lisää lientä, jos risotto on kuivaa. Keitä riisiä ajoittain kääntäen, kunnes se on al dente ja kermainen tärkkelyksen vapautuneen tärkkelyksen ansiosta.
Sekoita joukkoon nokare (1 tl) voita ja reilu kourallinen parmesaania.
Koristele retiisiviipaleilla, lisää ripaus mustapippuria ja tarjoile kuumana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti