lauantai 4. maaliskuuta 2023

Kevätrisotto

4 annosta

300g    riisiä

80g      hienonnettuja hasselpähkinöitä

200g    herneitä (pakastetutkin kelpaavat)

puoli lasillista kuivaa valkoviiniä

6 retiisiä + 2 koristeeksi

1 litra   kasvislientälientä

pippuria maun mukaan

tilkka ekstra-neitsytoliiviöljyä 

valkosipulin kynsi

nokare voita (= 1 tl)

parmesaania sopivasti


Aloita hienontamalla hasselpähkinät ja leikkaamalla retiisit ohuiksi viipaleiksi,

Valmista kasvisliemi: 1 liemikuutio jokaista 1/2 litraa kuumaa vettä kohden.

 Laita kattilaan tilkka öljyä valkosipulin ja hasselpähkinöiden kanssa ja paahda pähkinöitä hetki.

Lisää sitten riisi ja paahda sitä 2-3 minuuttia.

Poista valkosipuli ja lisää sitten viini antaen sen haihtua.

Peitä riisi liemellä ja lisää keittämisen puolivälissä (noin 10 minuuttia) herneet ja retiisit.

Lisää lientä, jos risotto on kuivaa. Keitä riisiä ajoittain kääntäen, kunnes se on al dente ja kermainen tärkkelyksen vapautuneen tärkkelyksen ansiosta.

Sekoita joukkoon nokare (1 tl) voita ja reilu kourallinen parmesaania.

Koristele retiisiviipaleilla, lisää ripaus mustapippuria ja tarjoile kuumana.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti