Ainekset:
4 isoa viipaletta vasikanlihaa
8 salvialehteä
4 viipaletta parmankinkkua
50g voita
Puoli lasillista valkoviiniä
Suolaa maun mukaan
Pippuria tarpeen mukaan.
4 isoa viipaletta vasikanlihaa
8 salvialehteä
4 viipaletta parmankinkkua
50g voita
Puoli lasillista valkoviiniä
Suolaa maun mukaan
Pippuria tarpeen mukaan.
Jos vasikanliha on epäsäännöllisen muotoinen, aseta se leikkuulaudalle ja leikkaa se tasaiseksi.
Jos lihaa ei leikata ohueksi, kannattaa se laittaa kahden muovikelmun väliin ja nuijia lihanuijalla ohueksi.
Ota yksi tai kaksi hammastikkua ja kiinnitä parmankinkku ja salvia vasikanlihaviipaleeseen työntämällä hammastikkujen kärjet ensin alhaalta ylös ja sitten taas ylhäältä alas.
Kuumenna voi isopohjaisessa kattilassa ja kypsennä lihaviipaleita muutama minuutti, höyrystä ne valkoviinin kanssa ja lisää suolaa ja pippuria.
Saltimboccaa tulee kypsentää vain muutaman minuutin ajan, jotta liha pysyy pehmeänä ja mehukkaana. Nosta lautaselle ja tarjoile saltimbocca alla romana kypsytyksessä muodostuneen kastikkeen kanssa.
Keittiömestarin neuvoja...
Voit täydentää saltimboccaa haluamallasi lisukkeella, kuten pinaatilla voissa, porkkanoilla maidossa, paahdetulla perunalla, perunamuusilla tai herneillä.
Voit täydentää saltimboccaa haluamallasi lisukkeella, kuten pinaatilla voissa, porkkanoilla maidossa, paahdetulla perunalla, perunamuusilla tai herneillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti