Ainekset murotaikinaan (24 cm kakkuvuokaan):
350g 00
jauhoja
120g fariinisokeria
2 munaa
100g auringonkukansiemenöljyåi
1 tl leivinjauhetta
luomuappelsiinin raastettu kuori
Ainekset täytteeseen:
250g mascarponea
80g tomusokeria
300g mansikoita
Aloita murotaikinan valmistus sekoittamalla jauhot, sokeri ja leivinjauhe kulhossa.
Lisää sitten munat, öljy ja sitruunan raastettu kuori.
Vaivaa, kunnes saat muruisan seoksen, ja laita seos lepäämään jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi.
Kaada mascarpone ja tomusokeri kulhoon, sekoita lusikalla, kunnes saat tasaisen seoksen.
Vuoraa 24 cm läpimitaltaan oleva vuoka leivinpaperilla ja kaada puolet muruista vuoan pohjalle.
Tiivistä painamalla sormillasi tai lusikan kuperalla puolella.
Kaada mascarponeseos pohjan päälle.
Pese ja leikkaa mansikat paloiksi ja kaada ne mascarponeseoksen päälle.
Peitä sitten lopuilla taikinamuruilla.
Paista 180℃ noin 40 minuuttia.
Kun paistos on kullanruskea, ota pois uunista ja anna jäähtyä.
Ennen tarjoilua ripottele halutessasi päälle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti