lauantai 4. maaliskuuta 2023

Sbrisolata kakku

Ainekset murotaikinaan (24 cm kakkuvuokaan):

350g      00 jauhoja

120g      fariinisokeria

2            munaa

100g      auringonkukansiemenöljyåi

1 tl         leivinjauhetta

luomuappelsiinin raastettu kuori 

 

 

Ainekset täytteeseen:

 

250g     mascarponea

80g       tomusokeria

300g     mansikoita

 


 

Aloita murotaikinan valmistus sekoittamalla jauhot, sokeri ja leivinjauhe kulhossa.

 

Lisää sitten munat, öljy ja sitruunan raastettu kuori.

 

Vaivaa, kunnes saat muruisan seoksen, ja laita seos lepäämään jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi.

 

 

Kaada mascarpone ja tomusokeri kulhoon, sekoita lusikalla, kunnes saat tasaisen seoksen.

 

 

Vuoraa 24 cm läpimitaltaan oleva vuoka leivinpaperilla ja kaada puolet muruista vuoan pohjalle.

 

Tiivistä painamalla sormillasi tai lusikan kuperalla puolella.


 

Kaada mascarponeseos pohjan päälle.

 

 

Pese ja leikkaa mansikat paloiksi ja kaada ne mascarponeseoksen päälle.

 

 

Peitä sitten lopuilla taikinamuruilla.

 

 

Paista 180℃ noin 40 minuuttia.

 

Kun paistos on kullanruskea, ota pois uunista ja anna jäähtyä. 

 

Ennen tarjoilua ripottele halutessasi päälle tomusokeria.

 






Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti