lauantai 25. maaliskuuta 2023

Paistettua lammasta perunoiden kanssa.

4 annosta

  
1 kg       lammasta paloiksi leikattuna
500 g     perunoita
1            punasipuli
2            valkosipulinkynttä
1/2 plo   kuivaa valkoviiniä
2-3         rosmariinin oksaa
2             laakerinlehteä
5             katajanmarjaa
muutama oksa timjamia
ekstra neitsyt-oliiviöljyä
suolaa, pippuria


Aloita paistetun karitsan valmistus perunoiden kanssa marinoimalla liha kulhossa valkoviinin, ruokalusikallisen öljyä, valkosipulin ja murskattujen katajanmarjojen, laakerinlehden, rosmariinin ja timjamin kanssa. 

Peitä ruokakelmulla ja laita jääkaappiin 2 tunniksi. 

Tämän jälkeen valuta lammas marinadista, siirrä se öljyttyyn uunivuokaan yhdessä kuorittujen ja neljään osaan leikattujen perunoiden kanssa. 

Lisää suolaa ja pippuria, mausta öljyllä, lisää marinadista tuoksuvat yrtit ja viipaloitu kevätsipuli. 

Sekoita hyvin ja paista esilämmitetyssä uunissa 200 asteessa noin 1 tunti lihapalojen koon mukaan.

Sekä lihan että perunoiden tulee olla hyvin ruskeita. 

Ota uunista ja tarjoile lammas perunoiden kanssa kuumana.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti