lauantai 25. maaliskuuta 2023

Crostata leipävuoassa makean juuston ja pääsiäismunien kanssa.

Ainekset 1 leipävuokaan, jonka pohja on 22 cm.

Murotaikina

1            muna
80 g       voita
100 g     sokeria
1 tl         vaniljasokeria
 320 g    jauhoja
2 tl         leivinjauhetta.

Täyte:

1             muna
1 rkl       vaniljasokeria
100 ml   kermaa
400 g     Philadelphia-tyyppistä sulatejuustoa
40 g       sokeria

Koristeluun

suklaamunia
valkosuklaata
tummaa suklaata


Valmista ensin murotaikina. Sekoita kulhossa kananmuna sulatetun voin ja sokerin kanssa.

Sekoita hyvin, lisää sitten vaniljasokeri ja leivinjauhe.

Lisää jauhoja vähän kerrallaan, kunnes muodostuu kiinteä ja tarttumaton taikina. Anna levätä 20 minuuttia jääkaapissa muovikelmuun tai leivinpaperiin käärittynä.

Valmista sillä välin täyte. Sekoita kulhossa tuorejuusto, muna ja kerma. Sekoita hyvin vispilällä ja lisää myös vaniljasokeri.

Ota taikina takaisin jääkaapista ja kauli se kaulimella hieman jauhotellen levyksi, jonka paksuus on puoli senttimetriä.

Leikkaa se isoiksi suikaleiksi ja vuoraa suikaleilla pohjasta 22 cm pitkä suorakaiteen muotoinen leipävuoka, aiemmin öljytty ja jauhotettu.

Kun koko muotti on vuorattu, leikkaa ylimääräiset reunat pois ja kaada tuorejuusto sisälle. Paista 170-asteisessa kiertoilmauunissa noin 40-45 minuuttia tai staattisessa uunissa 180-asteisessa uunissa saman ajan.

Kun se on kypsennetty, ota se pois uunista ja anna sen jäähtyä kokonaan ennen kuin otat sen vuoasta.

Koristele pääsiäismunilla (halkaise halutessasi puoliksi) ja anna levätä jääkaapissa 3-4 tuntia (tai jopa yön yli). Kylmänä se on vieläkin parempaa ja se leikkautuu täydellisesti!

 

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti