lauantai 29. lokakuuta 2022

Suklainen Halloween-kakku

 
Ainekset halkaisijaltaan 15 cm kakkuvuokaan


Kakkupohja
• 85 g vaniljasokeria
• 5 keskikokoista munaa
• 70 g perunatärkkelystä (gluteeniton)
• 20 g tummaa kaakaojauhetta
• 20 g voita
• 90 g tummaa suklaata, jossa 50 % kaakaopitoisuus
• 5 g leivinjauhetta
• ripaus suolaa

Marenkihaamut
• 3 valkuaista
• 250 g vaniljatomusokeria
• 1 ruokalusikallinen sitruunamehua

Täyte
• 300 g tuoretta kuohukermaa

Tumma suklaakuorrute
• 150 g tummaa suklaata, jossa on 50 % kaakaota.
• 150 g tuoretta kermaa

 

Kakkupohja

Sulata kulhossa voi ja tumma suklaa.

Laita toiseen isoon kulhoon 2 kokonaista kananmunaa ja 3 keltuaista, jättäen valkuaiset sivuun,
niitä käytetään marenkien valmistukseen. Vatkaa munat sokerin ja ripauksen suolaa kanssa.

Lisää siivilöity tärkkelys, leivinjauhe ja makeuttamaton kaakaojauhe ja sekoita varovasti. 

Ota muutama ruokalusikallinen taikinaa ja kaada se kulhoon, jossa olet aiemmin sulattanut
suklaan ja voin.

Yhdistä kaksi taikinaa sekoittaen varovasti, jotta seos ei hajoa.

Kaada kaikki aiemmin voideltuun pyöreään muottiin, jonka halkaisija on 15 cm ja korkeus 7
cm.

Paista esilämmitetyssä uunissa 175 °C:ssa 40 minuuttia.

Kun kakkupohja on kypsä, poista se kattilasta ja anna jäähtyä.


Marenkihaamut

Valmista marenki vatkaamalla kolme valkuaista tomusokerin ja sitruunamehun kanssa kovaksi
vaahdoksi.

Laita marenki pursotuspussiin, jossa on tasainen suutin ja muotoile kartioita leivinpaperilla
vuoratulle pellille.

Paista 90 °C:ssa 3 tuntia.

Kun marenkihaamut ovat kylmiä, piirrä silmät ja suu pursotuspussilla, joka on täytetty
lusikallisella suklaakuorrutetta, ja ohuella kärjellä. Vaihtoehtona pursotuspussille voit käyttää
tummaan suklaakuorrutukseen kastettua hammastikkua.


Täyte


Vatkaa kerma ja säilytä jääkaapissa käyttöön asti.

Jos haluat kermasta hieman makeaa, lisää 20 g vaniljatomusokeria.


Tumma suklaakuorrute

Kiehauta kerma kattilassa. 

Ota pois liedeltä, lisää kuumaan kermaan 150 g aiemmin hienonnettua tummaa suklaata ja
sekoita hyvin, kunnes suklaa on täysin sulanut.


Kakun kokoaminen

Ota kakkupohja ja leikkaa se kolmeen kerrokseen.

Täytä kaksi keskiosaa kermavaahdolla pursotuspussilla tai levitä lastalla.

Kaada vielä lämmin kuorrute kakun yläpinnalle ja tasoita lastalla.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja laita sitten pienet marenkihaamut kakun päälle.

 


 

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti