Ainekset
• Spagettia 400 gr
• Valkosipulin kynsiä 2
• Katkarapuja 200 gr
• Simpukoita 500 g (jos pidät simpukoista tai mustekalasta)
• Kirsikkatomaatteja 250 gr
• Herkkusieniä 150 gr
• tai muita sieniä 150 g (tai kuivattuja herkkutatteja 100 g)
• 1 nippu persiljaa
• Pippuria tarpeen mukaan.
• Suolaa maun mukaan.
• Ekstraneitsytoliiviöljyä (EVO) maun mukaan
Valmistaminen
Lisää isoon pannuun 2 vartta persiljaa ja hienonnettu valkosipulinkynsi sekä kaksi “kierrosta”
oliiviöljyä nauhana. Valmista aromikas öljy kypsentämällä sitä keskilämmöllä.
Lisää sitten puhdistetut katkaravut ja simpukat ja keitä 5 minuuttia. Laita sivuun kulhoon kaiken kastikkeen kanssa.
Puhdista sienet kostealla liinalla poistamalla mahdolliset likajäämät. Leikkaa ne pieniksi paloiksi.
Leikkaa kirsikkatomaatit 4 osaan.
Laita samaan pannuun, jossa valmistit merenelävät, hienonnettu valkosipulinkynsi ja 2 “kierrosta”
öljyä valutettuna. Kuumenna ja lisää sitten sienet ja puolet kirsikkatomaateista.
Lisää hieman suolaa ja keitä, kunnes sienet ovat menettäneet vettä.
Kiehauta sillä välin spagettia varten suolattu vesi.
Kun sienet ovat menettäneet tarpeeksi nestettä, lisää katkaravut, simpukat ja loput kirsikkatomaatit.
Kuullota niitä muutama minuutti. Mausta sen jälkeen suolalla ja lisää pippuria.
Kun spagetti on kypsää, sekoita se kastikkeen kanssa ja lisää muutama ruokalusikallinen pastan
keitinvettä.
Anna kastikkeen muodostua kermaiseksi ja lisää hienonnettu persilja ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti