tiistai 4. lokakuuta 2022

"Scaloppine" (kananrintaleikkeet) valkoviinissä perunamuusin kera

4 annosta

Ainekset rintaleikkeisiin

• 4 viipaletta noin 1 cm paksua kananrintaa
• 60 g voita
• 100 ml valkoviiniä
• 100 ml kasvislientä
• 50 g jauhoja 00
• 1 oksa persiljaa
• suolaa maun mukaan
• pippuria maun mukaan

Ainekset perunamuusiin

• 1 kg keltamaltoista perunaa
• 200 gr fetajuustoa
• puolikas kurkku hienonnettuna
• oliiviöljyä tarpeen mukaan
• persiljaa
• suolaa

  

Valmistaminen

Laita liedelle melko iso paistinpannuun, jossa on vähän extra-neitsytoliiviöljyä, lämpenemään
miedolla lämmöllä.

Lisää voi ja anna sen sulaa öljyssä miedolla lämmöllä.

Kaada jauhot tasaiselle lautaselle ja jauhota jokainen broilerin rintapala molemmin puolin.
Varmista, että lihan koko pinta on hyvin peitetty jauhokerroksella.

Anna jauhotettujen kanaviipaleiden levätä hetken lautasella; Näin jauhot tarttuvat lihaan
paremmin ja tekevät siitä maukkaamman.

Laita broilerin rintaviipaleet kypsymään öljyssä ja voissa, ruskista niitä pari minuuttia
kummaltakin puolelta, jotta jauhot muodostavat kevyen kuoren lihan pinnalle.

Kaada valkoviini kattilaan, nosta lämpöä hieman, jotta viini haihtuu, ja alenna sitten lämpöä
uudelleen.

Laita kasvisliemi pannulle ja jatka kypsentämistä noin kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä.
Kääntele kananrintaa silloin tällöin, jotta se kypsyy tasaisesti molemmilta puolilta.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Pilko persilja melko hienoksi ja kaada se pannulle, kun liha on melkein kypsää.

Anna viinin ja liemen vetäytyä hyvin, kunnes ne muuttuvat erittäin maukkaaksi kastikkeeksi.

Tässä vaiheessa valkoviinissä olevat broilerit ovat valmiita tarjoiltavaksi.


Perunamuusi

Pese perunat hyvin ja keitä niitä 20 minuuttia kuorineen kiehuvassa vedessä, jossa
on ruokalusikallinen karkeaa suolaa.

Anna perunoiden jäähtyä kypsennyksen jälkeen ja kuori ne.

Tee perunamurskaimella sose. Lisää 2 rkl oliiviöljyä ja 1 tl suolaa. Sekoita hyvin. 

Lisää hienonnettu persilja ja kurkku. 

Sekoita uudelleen ja lisää lopuksi murskattu feta.

Tarjoillaan kylmänä lisäkkeenä.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti