4 annosta
• 4 lohipalaa, kukin 100 g, nahka ja ruodot poistettuna• rulla suorakaiteen muotoista lehtitaikinaa
• nippu tilliä ja nippu ruohosipulia
• muna
• suolaa tarpeen mukaan
• lisukkeeksi vihreitä papuja
Majoneesi
• 3 lasillista soijamaitoa
• 1/2 sitruunaa
• munankeltuainen
• 3 valkosipulinkynttä
• auringonkukkaöljyä
• balsamiviinietikkaa tai tuoretta sitruunamehua sekä sitruunankuorta raastettuna, juuri tarpeeksi.
Hienonna tilli ja ruohosipuli veitsellä tai puolikuulla ja siirrä sivuun.
Ota lohipalat ja pyöritä ne hienonnetuissa yrteissä.
Leikkaa lehtitaikina 4 suorakulmioon jättäen nauhaa koristeita varten.
Aseta jokainen lohipala suorakulmioonsa.
Lisää ripaus suolaa jokaiseen palaan ja sulje sivut sisäänpäin peittäen lohen.
Asettele kukin 'pansotto’ pellille leivinpaperin päälle niin, että sukemisreuna jää alapuolelle.
Leikkaa sivuun jättämäsi taikinalevy suikaleiksi ja käytä suikaleet ‘pansottien’ koristelemiseen
haluamallasi tavalla.
Voitele pansottot munalla ja paista 20 minutia 180 asteessa kullanruskeiksi.
Majoneesi
Puhdista valkosipulinkynnet ja keitä kattilassa 1 lasillisen soijamaitoa kanssa 2 minuuttia. Ota valkosipulit maidosta ja heitä maito pois.
Laita tehosekoittimeen munankeltuainen, 1/2 sitruunan mehu, ripaus suolaa ja 3 keitettyä
valkosipulinkynttä. Aloita emulgointi ja lisää auringonkukkaöljy. Sekoita, kunnes saat oikean
koostumuksen majoneesiin.
Laita lautaselle lusikallinen majoneesia ja laita lohi 'pansotto' sen viereen. Nauti ateriasi ja ehkä
jopa lasillisesta kuohuviiniä!
Vihreät pavut
Keitä 400 g vihreitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 8 minuuttia.
Mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä, oliiviöljyllä ja ripauksella mustapippuria sekä muutamalla tipalla balsamiviinietikkaa tai sitruunamehua ja sen raastettua kuorta.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti