tiistai 4. lokakuuta 2022

Jogurtti-omenapiirakka.

24 cm kakkuvuoka


Ainekset 8 hengelle


• 3 munaa
• 200 g kidesokeria
• 80 g auringonkukkaöljyä
• 150 g vaniljajogurttia
• 100 g maissitärkkelystä (tai Maizenaa)
• 250 g jauhoja 00
• 16 g leivinjauhetta
• 2-3 omenaa
• kourallinen hasselpähkinöitä jaettuna kahteen osaan
• 150 g karkeasti hienonnettua valkosuklaata
• 1 sitruunan mehu
• tomusokeria (sekoita sokeriin pieni määrä kanelia) tarpeen mukaan
 

Valmistaminen

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa ne viipaleiksi, laita kulhoon ja ripottele päälle
sitruunamehua.

Vatkaa munat tehosekoittimessa sokerin kanssa K-vatkaimella. Lisää sitten aiemmin sekoittamasi ja
siivilöidyt jauhot, maissitärkkelys ja hiiva.Vaivaa tasaiseksi seokseksi. Lisää sitten jogurtti.

Voitele ja jauhota 24 cm kakkuvuoka. Täytä se taikinalla.

Järjestä omenaviipaleet kuten ruusun terälehdet. Aseta valkosuklaapalat ja upota puolikkaita
hasselpähkinöitä kaikkialle.

Ripottele lopuksi koko pinnalle sokeria.

Paista toisella hyllyllä alhaalta alkaen. Kypsennysaika 40-50 minuuttia. Loppua kohden tee
hammastikkutesti. 

Kun kakku on kypsä, anna sen jäähtyä ritilällä. Ennen tarjoilua ripottele kakun päälle tomusokeria, johon on sekoitettu hieman kanelia.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti