(Uunipellillinen)
280g jauhoja 0
200g jauhoja 00
20g hiivaa
1 rkl extra vergine oliiviöljyä
2 tl suolaa
Täyte:
800g perunoita
300g makkaraa
4 keltasipulia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyrettä
tuoretta rosmariinia
tuoretta salviaa
2 rkl extra vergine oliiviöljyä (kuullottamiseen)
2 rkl extra vergine oliiviöljyä (päälle
ripoteltavaksi)
suolaa maun mukaan
Valmistus
Taikina valmistetaan aiemman ohjeen mukaan. HUOM! Anna pizzan ja focaccian taikinan kohota vähintään tunti
35-40 asteen lämmössä kelmulla hyvin peiteltynä, että pinta ei kovetu!
Leikkaa sipuli ja valkosipuli
reilun kokoisiksi paloiksi.
Kuori perunat, paloittele ne ja laita palat kulhoon
kylmään veteen niin, että kaikki palat peittyvät vedellä.
Kaada kuuman pannun pohjalle
hiukan öljyä, laita sipulit ja valkosipulit pannulle ja paista kaksi minuuttia.
Kuivaa perunanpalat, lisää pannulle ja anna paistua noin kolme minuuttia
hämmentäen niin, että palat eivät tartu toisiinsa.
Lisää sopiva määrä suolaa
(MAISTA!). Lisää pannulle muutama salvianlehti, rosmariininoksa ja anna paistua
vielä voin kymmenen minuuttia lisäten hiukan kuumaa vettä tarvittaessa.
Poista makkaran kuori ja leikkaa
makkara palasiksi. Ruskista omalla pannullaan pienessä öljytilkassa kolme
minuuttia, lisää tomaattipyree, hiukan vettä ja paista korkealla lämmöllä
minuutin ajan.
Peitä pannu kannella, vähennä lämpöä ja anna kiehua 5 minuuttia
varmistaen, ettei makkara kärvenny. Tarkista suola.
Kun taikina on kohonnut
riittävästi, jaa se kahteen osaan. Levitä toinen puoli taikinasta työtasolla
uunipellin kokoiseksi ja aseta se jauhotetulle tai leivinpaperilla vuoratulle
pellille.
Levitä taikinapohjalle molemmat täytteet (peruna-sipuliseos ja
makkarat) tasaisesti.
Levitä toinen puolikas taikinasta
saman kokoiseksi levyksi ja nosta se edellisen pohjan päälle. Purista reunat
tiiviisti yhteen. Anna kohota vielä 30-40 minuuttia.
Ripottele päälle öljyä ja
paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti