tiistai 20. marraskuuta 2018

Focaccia con salsiccia, patate e cipolle.

Focacciaa makkaran, perunan ja sipulin kera
(Uunipellillinen)


Taikinan ainekset:
280g      jauhoja 0
200g      jauhoja 00
20g        hiivaa
1 rkl      extra vergine oliiviöljyä
2 tl        suolaa

Täyte:
800g     perunoita
300g     makkaraa
4           keltasipulia
2           valkosipulin kynttä
2 rkl      tomaattipyrettä
tuoretta rosmariinia
tuoretta salviaa
2 rkl     extra vergine oliiviöljyä (kuullottamiseen)
2 rkl     extra vergine oliiviöljyä (päälle ripoteltavaksi)
suolaa maun mukaan


Valmistus
Taikina valmistetaan aiemman ohjeen mukaan. HUOM! Anna pizzan ja focaccian taikinan kohota vähintään tunti 35-40 asteen lämmössä kelmulla hyvin peiteltynä, että pinta ei kovetu!

Leikkaa sipuli ja valkosipuli reilun kokoisiksi paloiksi. 

Kuori perunat, paloittele ne ja laita palat kulhoon kylmään veteen niin, että kaikki palat peittyvät vedellä.

Kaada kuuman pannun pohjalle hiukan öljyä, laita sipulit ja valkosipulit pannulle ja paista kaksi minuuttia. 

Kuivaa perunanpalat, lisää pannulle ja anna paistua noin kolme minuuttia hämmentäen niin, että palat eivät tartu toisiinsa. 

Lisää sopiva määrä suolaa (MAISTA!). Lisää pannulle muutama salvianlehti, rosmariininoksa ja anna paistua vielä voin kymmenen minuuttia lisäten hiukan kuumaa vettä tarvittaessa.

Poista makkaran kuori ja leikkaa makkara palasiksi. Ruskista omalla pannullaan pienessä öljytilkassa kolme minuuttia, lisää tomaattipyree, hiukan vettä ja paista korkealla lämmöllä minuutin ajan. 

Peitä pannu kannella, vähennä lämpöä ja anna kiehua 5 minuuttia varmistaen, ettei makkara kärvenny. Tarkista suola.

Kun taikina on kohonnut riittävästi, jaa se kahteen osaan. Levitä toinen puoli taikinasta työtasolla uunipellin kokoiseksi ja aseta se jauhotetulle tai leivinpaperilla vuoratulle pellille. 

Levitä taikinapohjalle molemmat täytteet (peruna-sipuliseos ja makkarat) tasaisesti. 

Levitä toinen puolikas taikinasta saman kokoiseksi levyksi ja nosta se edellisen pohjan päälle. Purista reunat tiiviisti yhteen. Anna kohota vielä 30-40 minuuttia. 

Ripottele päälle öljyä ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti