Napolilainen lihamureke
1/2 kg naudan jauhelihaa
200g muutaman päivän kuivahtanutta leipää
4 kananmunaa
50g parmesan-juustoa
100g salamia tai ilmakuivattua kinkkua tai pekonia
100g mozzarellaa
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
basilikaa, suolaa, pippuria, persiljaa maun mukaan
Valmistus
Silppua kuorittu valkosipulinkynsi, kuorittu sipuli sekä persilja.
Upota kuiva leipä veteen ja murustele kostea leipä kulhoon. Lisää jauheliha, kananmunat, suola ja parmesan-juusto raastettuna sekä aiemmin silputut valkosipuli, sipuli ja persilja.
Sekoita kaikki ainekset käsin huolellisesti tasaiseksi ja sileäksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperin päällä noin sentin paksuiseksi neliskulmaiseksi levyksi.
Asettele levyn päälle salami/kinkku/pekoni viipaleina sekä mozzarella reiluiksi paloiksi leikattuna. Laita myös reilusti basilikanlehtiä ja loraus extra vergine-oliiviöljyä.
Sulje mureketaikina leivinpaperia apuna käyttäen makkaran muotoiseksi pitkulaiseksi kääröksi. Öljyä kevyesti.
Kääri mureke leivinpaperiin sekä alumiinifolioon ja paista 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.
Viimeisen viiden minuutin aikana ruskista grillivastuksella, että pinta muuttuu hiukan rapeaksi.
Valmiina viipaloi mureke ja tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa.
Suositus: mureke on erinomaista tomaattikastikkeen kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti