tiistai 20. marraskuuta 2018

Polpettone napoletano


Napolilainen lihamureke 

1/2 kg   naudan jauhelihaa
200g     muutaman päivän kuivahtanutta leipää
4            kananmunaa
50g       parmesan-juustoa
100g     salamia tai ilmakuivattua kinkkua tai pekonia
100g     mozzarellaa
1           valkosipulinkynsi
1           sipuli

basilikaa, suolaa, pippuria, persiljaa maun mukaan
 


Valmistus
 

Silppua kuorittu valkosipulinkynsi, kuorittu sipuli sekä persilja.

Upota kuiva leipä veteen ja murustele kostea leipä kulhoon. Lisää jauheliha, kananmunat, suola ja parmesan-juusto raastettuna sekä aiemmin silputut valkosipuli, sipuli ja persilja.
 

Sekoita kaikki ainekset käsin huolellisesti tasaiseksi ja sileäksi taikinaksi.
 

Levitä taikina leivinpaperin päällä noin sentin paksuiseksi neliskulmaiseksi levyksi.
 

Asettele levyn päälle salami/kinkku/pekoni viipaleina sekä mozzarella reiluiksi paloiksi leikattuna. Laita myös reilusti basilikanlehtiä ja loraus extra vergine-oliiviöljyä.
 

Sulje mureketaikina leivinpaperia apuna käyttäen makkaran muotoiseksi pitkulaiseksi kääröksi. Öljyä kevyesti.
 

Kääri mureke leivinpaperiin sekä alumiinifolioon ja paista 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.
Viimeisen viiden minuutin aikana ruskista grillivastuksella, että pinta muuttuu hiukan rapeaksi.
 

Valmiina viipaloi mureke ja tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa.
 

Suositus: mureke on erinomaista tomaattikastikkeen kanssa!


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti