sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Halloweenin kurpitsakakku appelsiinivaahdolla


Ainekset halkaisijaltaan 18 cm kakkupohjaa varten:

150g    jauhoja 0
50g      perunajauhoja
180g    sokeria
300g    kurpitsaa kypsennettynä
2          kananmunaa
50g      appelsiinimehua
1          appelsiinin raastettu kuori
15g      leivinjauhetta
1          vaniljatanko
50g      maissi- tai auringonkukkaöljyä

Ainekset kreemiä varten:
0,5 dl   maitoa
3          keltuaista
5 rkl    sokeria
40g      jauhoja tai maissitärkkelystä (maizena)
vaniljaa maun  mukaan (1/2 tankoa)
1 appelsiinin raastettu kuori

Appelsiinivaahtoa varten:
300g     appelsiininkuorella maustettua kreemiä
2 dl       vaahtoutuvaa kermaa
1 rkl      tomusokeria (voi olla esim. vaniljalla maustettu)

Kreemin valmistus:
Laita kattilaan lämpiämään maito raastetun appelsiininkuoren kanssa. Sillä aikaa vatkaa vispilällä sekaisin kananmunat, sokeri ja vanilja sekä lisää myös jauhot sekoittaen tasaiseksi tahnaksi. Kaada hiukan haaleaa maitoa tahnaan, että se alkaa pehmentyä. Lämmitä varovasti liedellä ja sekoita koko ajan vispilällä ja lisää maitoa vähitellen kunnes kreemin koostumus on sopiva. Laita kreemi jääkaappiin jäähtymään. 

Appelsiinivaahdon valmistus
Erota edellä valmistetusta kreemistä 300g vaahtoa varten.
Vatkaa erikseen kermaavaahto ja lisää siihen tomusokeri. Vaahto saa olla jäykähköä.
Sekoita vaahto varovasti lusikalla jäähdytettyyn kreemiin. Laita vaahto jääkaappiin jäähtymään.

Kakun valmistus:
Kuori ja paloittele kurpitsa, kypsennä paloja mikroaaltouunissa noin 10 minuuttia.

Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen.

Vaahdota kulhossa kananmunat, sokeri ja vanilja. Lisää öljy sekä appelsiinin raastettu kuori ja appelsiinimehu. Lisää sitten jauhot (tavalliset sekä perunajauho) siivilöiden. Tässä vaiheessa taikina on melko tiivistä, mutta pehmenee kurpitsan lisäämisen jälkeen.

Survo kypsennetyt kurpitsapalat haarukalla soseeksi ja yhdistä taikinaan sekoittaen tarkasti tasaiseksi. Lopuksi lisää leivinjauhe ja sekoita hyvin.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun läpimitaltaan 18 cm kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia 160 asteisessa kiertoilmauunissa. Kakkupohja saa olla kuivahko.

Kun kakkupohja on kypsä ja jäähtynyt, voit leikata sen kerroksittain. Kasaa kakku levittäen kreemiä  kerrosten väliin ja kuorruta sen jälkeen koko kakku kreemillä. Lopuksi kuorruta kakku appelsiinivaahdolla ja koristele haluamallasi tavalla.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti