sunnuntai 4. marraskuuta 2018
Halloweenin kurpitsakakku appelsiinivaahdolla
Ainekset halkaisijaltaan 18 cm kakkupohjaa varten:
150g jauhoja 0
50g perunajauhoja
180g sokeria
300g kurpitsaa kypsennettynä
2 kananmunaa
50g appelsiinimehua
1 appelsiinin raastettu kuori
15g leivinjauhetta
1 vaniljatanko
50g maissi- tai auringonkukkaöljyä
Ainekset kreemiä varten:
0,5 dl maitoa
3 keltuaista
5 rkl sokeria
40g jauhoja tai maissitärkkelystä (maizena)
vaniljaa maun mukaan (1/2 tankoa)
1 appelsiinin raastettu kuori
Appelsiinivaahtoa varten:
300g appelsiininkuorella maustettua kreemiä
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 rkl tomusokeria (voi olla esim. vaniljalla maustettu)
Kreemin valmistus:
Laita kattilaan lämpiämään maito raastetun appelsiininkuoren kanssa. Sillä aikaa vatkaa vispilällä sekaisin kananmunat, sokeri ja vanilja sekä lisää myös jauhot sekoittaen tasaiseksi tahnaksi. Kaada hiukan haaleaa maitoa tahnaan, että se alkaa pehmentyä. Lämmitä varovasti liedellä ja sekoita koko ajan vispilällä ja lisää maitoa vähitellen kunnes kreemin koostumus on sopiva. Laita kreemi jääkaappiin jäähtymään.
Appelsiinivaahdon valmistus
Erota edellä valmistetusta kreemistä 300g vaahtoa varten.
Vatkaa erikseen kermaavaahto ja lisää siihen tomusokeri. Vaahto saa olla jäykähköä.
Sekoita vaahto varovasti lusikalla jäähdytettyyn kreemiin. Laita vaahto jääkaappiin jäähtymään.
Kakun valmistus:
Kuori ja paloittele kurpitsa, kypsennä paloja mikroaaltouunissa noin 10 minuuttia.
Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen.
Vaahdota kulhossa kananmunat, sokeri ja vanilja. Lisää öljy sekä appelsiinin raastettu kuori ja appelsiinimehu. Lisää sitten jauhot (tavalliset sekä perunajauho) siivilöiden. Tässä vaiheessa taikina on melko tiivistä, mutta pehmenee kurpitsan lisäämisen jälkeen.
Survo kypsennetyt kurpitsapalat haarukalla soseeksi ja yhdistä taikinaan sekoittaen tarkasti tasaiseksi. Lopuksi lisää leivinjauhe ja sekoita hyvin.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun läpimitaltaan 18 cm kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia 160 asteisessa kiertoilmauunissa. Kakkupohja saa olla kuivahko.
Kun kakkupohja on kypsä ja jäähtynyt, voit leikata sen kerroksittain. Kasaa kakku levittäen kreemiä kerrosten väliin ja kuorruta sen jälkeen koko kakku kreemillä. Lopuksi kuorruta kakku appelsiinivaahdolla ja koristele haluamallasi tavalla.
Tulosta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti