Cannelloneja ricotta-herkkusienitäytteellä
(4 annosta)
12 cannellonia, joissa kananmunaa (suositellaan Barillaa)
4dl maitoa
1/2 rkl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
60g voita
hyppysellinen suolaa
muskottipähkinää
pippuria
parmesan-juustoa
300g ricottaa
200g puhdistettuja herkkusieniä
1 valkosipulinkynsi
1 nippu persiljaa
80g gouda- tai emmental-juustoa
80g raastettua parmesan-juustoa
Valmistus
Tee ensin bechamel-kastike:
Sulata kattilassa alhaisella lämmöllä voi. Lisää perunajauhot ja sekoita voimakkaasti, että seoksesta tulee tasaista ja notkeaa.
Sekoita edelleen kunnes seos saa hiukan väriä. Lisää hiukan maitoa ja sekoita koko ajan niin, että seos muuttuu juoksevaksi.
Lisää loput maidosta ja lisää lämpöä sekoittaen koko ajan kunnes seos muuttuu hiukan jähmeämmäksi.
Ota kattila pois liedeltä ja sekoita niin kauan, että kastike on jäähtynyt. Voit lisätä hyppysellisen muskottipähkinäjauhetta tai pippuria tai raastettua parmesan-juustoa.
Jätä kastike odottamaan.
Puhdista sienet kostealla liinalla tai sienellä ja viipaloi.
Ruskista kuorittua ja litistettyä valkosipulinkynttä pinnoitetulla pannulla pienessä öljytilkassa, lisää herkkusieniviipaleet ja paista niitä kymmenkunta minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla sekä silputulla persiljalla ja anna jäähtyä. Leikkaa sieniviipaleet silpuksi.
Keitä cannelloneja runsaassa suolatussa vedessä noin 2 minuuttia. Kaada lävikköön ja upota cannellonit sen jälkeen runsaaseen kylmään veteen.
Valmista täyte kulhossa, johon laitat ricottan, puolet parmesan-juustosta, gouda-tai emmental-juusto sekä sienisilppu. Sekoita tahnaksi ja laita tahna pursotuspussiin.
Laita uunivuoan pohjalle bechamel-kastiketta. Täytä cannellonit pursottimella ja asettele ne tiiviisti vierekkäin uunivuokaan. Lopuksi kaada myös päälle reilusti bechamel-kastiketta.
Ripottele päälle loput parmesan-raasteesta sekä pari teelusikallista voita.
Paista 180 asteeseen lämmitetyssä uunissa noin 25-30 minuuttia (seuraa cannellonin valmistajan ohjeita) ja kun cannellonit ovat valmiita, tarjoile ne kuumina.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti