sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Uunissa haudutettua lohta vihreiden papujen, puolukoiden ja pistaasipähkinöiden kera


4 annosta

4          tuoretta lohifileetä noin 200g kappale
300g    vihreitä papuja
1          pieni punasipuli
40g      rouhittuja pistaasipähkinöitä
            puolukoita
            meiramia
            extra vergine oliiviöljyä
            suolaa           
            pippuria

Lohen sijasta voit hyvin käyttää myös ruodotonta haukifileetä!


Kuori ja puhdista pavut, jos käytät tuoreita, tai voit myös käyttää pakastettuja. Laita pavut kiehuvaan veteen hetkeksi, että ne pehmenevät hiukan, mutta ole tarkkana että niistä ei tule löysiä. Valuta pavut lävikössä ja huuhtele ne kylmällä vedellä, että ne eivät pehmene enempää.

Silppua punasipuli.

Ota neljä palaa alumiinifoliota ja vuoraa ne yhtä suurella palalla leivinpaperia. Aseta paperin keskelle lohifilee ja peitä se sipulisilpulla, vihreillä pavuilla, pistaasipähkinöillä, puolukoilla ja meiramilla. Ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Sulje paketti huolellisesti niin, ettei mitään pääse valumaan ulos.

Paista kiertoilmauunissa 130 asteessa noin 30 minuuttia. Ota uunista, avaa paketit ja tarjoile.

Tarjoilusuositus: voi tarjota lisukkeena erittäin pieniä uusia perunoita suolavedessä keitettynä ja maustettuna öljyllä sekä täyteläisellä Modenalaisella balsamiviinietikalla.

Lohi ennen paketointia ja kypsennystä.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti