tiistai 20. marraskuuta 2018

Cavolfiore al gratin

Gratinoitua kukkakaalia
(4 annosta)

1        suuri kukkakaali
5dl      maitoa
100g   keittokinkkua
150g   emmentaljuustoa raastettuna
1 tl      kurkumaa
3 rkl   extra vergine oliiviöljyä
Korppujauhoja tarpeen mukaan
Pippurisekoitusta (puna- viher- ja mustapippuria) maun mukaan
Suolaa maun mukaan

Valmistus
Pese kukkakaali ja leikkele kukinnot pieniksi. Käytä myös varsi leikkaamalla sekin pieniksi paloiksi.

Keitä matalalla lämmöllä kattilassa, jossa on 1 litra vettä ja 5 dl maitoa sekä hiukan kurkumaa.

Kun kaalinpalat ovat vielä hiukan napakoita 'al dente' valuta vesi pois ja värjää palat kurkumalla. Asettele sitten palat öljyttyyn ja korppujauhotettuun uunivuokaan.

Ripottele päälle pari hyppysellistä suolaa ja pippuria sekä peitä tasaisesti emmentalraasteella ja lopuksi korppujauhoilla.

Paista 180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Tarjoile napolilaisen lihamurekkeen kanssa ;-)


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti