Crostata-marjapiirakka kreemillä
Ainekset taikinaa varten:
450g jauhoja 00
50g amaretti-keksejä
300g voita
200g tomusokeria
80g kananmunankeltuaisia
hyppysellinen hienoa suolaa
Ainekset kreemiä varten:
5 dl täysmaitoa
125g kermaa
1 sitruunan raastettu kuori
120g sokeria
150g kananmunankeltuaisia
50g maissitärkkelystä (maizena)
hyppysellinen suolaa
rouhittuja pistaasipähkinöitä koristeluun.
mansikoita ja mustikoita
2 rkl aprikoosimarmeladia, joka liuotetaan 1 rkl:een vettä
Taikinan valmistus:
Laita kaikki taikinan ainekset tehosekoittimen kulhoon ja anna sekoittua K-vispilällä työskennellen.
Ole tarkkana, ettet sekoita liian kauan ja ettei taikina muutu elastiseksi.
Kun taikina on valmis, muotoile siitä "leipä", peitä se tiiviisti kelmulla ja laita jääkaappiin lepäämään ainakin 30 minuutiksi. Kun taikina on riittävästi levännyt, levittele se 3 mm paksuiseksi ja painele öljytyn tai voipaeprilla vuoratun 24 cm läpimitaltaan olevan piirasvuoan pohjalle.
HUOM! Lämmitä uuni 180 asteeseen. Peitä taikinan pinta leivinpaperilla ja kuivilla pavuilla (tai toisella hiukan pienemmällä vuoalla) paistamisen aikana estääksesi taikinan kohoaminen paistamisen aikana. Paista 20-30 minuuttia siihen asti, kunnes taikina EI vielä ole saanut väriä. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.
Kreemin valmistus:
Keitä kattilassa maito, kerma, sitruunan raastettu kuori sekä puolet sokerista. Vaahdota erikseen kananmunankeltuaiset, loput sokerista, maissitärkkelys ja suola. Kun maito alkaa kiehua, lisää vaahdotettu seos ja anna kiehua. Kaada seos kulhoon, peitä kelmulla ja jäähdytä jääkaapissa.
Kokoaminen:
Täytä pursotuspussi jäähtyneellä kreemillä. Pursota torttupohjan päälle spiraalina kreemiä täyttäen koko pohjan, tasoita lastalla ja koristele mansikoilla, mustikoilla ja pistaasirouheella. Pirskottele veteen liuotettua marmeladia vain marjojen päälle, että saat niistä kiiltäviä. Voit käyttää koristeluun myös tomusokeria.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti