tiistai 20. marraskuuta 2018

Crostata di fragole e mirtilli

Crostata-marjapiirakka kreemillä

Ainekset taikinaa varten:
450g    jauhoja 00
50g      amaretti-keksejä
300g    voita
200g    tomusokeria
80g      kananmunankeltuaisia
            hyppysellinen hienoa suolaa

Ainekset kreemiä varten:
5 dl     täysmaitoa
125g   kermaa
1         sitruunan raastettu kuori
120g   sokeria
150g   kananmunankeltuaisia
50g     maissitärkkelystä (maizena)
           hyppysellinen suolaa
           rouhittuja pistaasipähkinöitä koristeluun.
           mansikoita ja mustikoita
2 rkl   aprikoosimarmeladia, joka liuotetaan 1 rkl:een vettä

Taikinan valmistus:
Laita kaikki taikinan ainekset tehosekoittimen kulhoon ja anna sekoittua K-vispilällä työskennellen.
Ole tarkkana, ettet sekoita liian kauan ja ettei taikina muutu elastiseksi.

Kun taikina on valmis, muotoile siitä "leipä", peitä se tiiviisti kelmulla ja laita jääkaappiin lepäämään ainakin 30 minuutiksi. Kun taikina on riittävästi levännyt, levittele se 3 mm paksuiseksi ja painele öljytyn tai voipaeprilla vuoratun 24 cm läpimitaltaan olevan piirasvuoan pohjalle.

HUOM! Lämmitä uuni 180 asteeseen. Peitä taikinan pinta leivinpaperilla ja kuivilla pavuilla (tai toisella hiukan pienemmällä vuoalla) paistamisen aikana estääksesi taikinan kohoaminen paistamisen aikana. Paista 20-30 minuuttia siihen asti, kunnes taikina EI vielä ole saanut väriä. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.

Kreemin valmistus:
Keitä kattilassa maito, kerma, sitruunan raastettu kuori sekä puolet sokerista. Vaahdota erikseen kananmunankeltuaiset, loput sokerista, maissitärkkelys ja suola. Kun maito alkaa kiehua, lisää vaahdotettu seos ja anna kiehua. Kaada seos kulhoon, peitä kelmulla ja jäähdytä jääkaapissa.

Kokoaminen:
Täytä pursotuspussi jäähtyneellä kreemillä. Pursota torttupohjan päälle spiraalina kreemiä täyttäen koko pohjan, tasoita lastalla ja koristele mansikoilla, mustikoilla ja pistaasirouheella. Pirskottele veteen liuotettua marmeladia vain marjojen päälle, että saat niistä kiiltäviä. Voit käyttää koristeluun myös tomusokeria.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti