(Alkuperä: Taranto-Puglia)
Ainekset 6 hengelle:
1 kg teurastajan pieniksi annoksiksi leikkaamaa lampaan kaulaa
800g perunaa
200g kivettömiä mustia oliiveja
4 laakerinlehteä
2 oksaa rosmariinia
2 isoa punasipulia
4 valkosipulinkynttä kuorittuna mutta kokonaisena
1 tl katajanmarjoja
1 tl mustapippuria
50g karkeaa suolaa
1 kokonainen chili siemenillä
2,5 dl Kuivaa punaviiniä
1 lasillinen vettä
oliiviöljyä maun mukaan
sopivasti Apulian Pecorinoa (käytä korvikkeena Pecorino Romanoa,
Ole varovainen käyttäessäsi suolaa, koska Pecorino-tyyppinen juusto on jo erittäin suolaista.
Laita lammas suureen kattilaan (esipese liha juoksevan veden alla, jotta teurastuksen
luujäämät poistuvat).
Lisää laakerinlehti, rosmariini, kataja, sipuli, valkosipuli, vesi ja viini.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 25 minuuttia alentaen kiehumisen lämpötilaa.
Valmistele sillä välin uuni 200 asteeseen.
Kuori perunat ja leikkaa ne 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Upota ne kylmään veteen, johon
on lisätty teelusikallinen ruokasoodaa.
Kun lammas on esikeitetty, valuta se ja puhdista maustejäämät. Älä heitä pois kypsennyksen
aikana syntynyttä kastiketta, vaan suodata se puhtaalla liinalla tai pienisilmäisellä siivilällä.
Kun uuni on valmis, laita lammas yhdessä viipaloitujen ja valutettujen perunoiden kanssa
korkeareunaiseen vuokaan. Lisää kuoritut ja karkeasti pilkotut valkosipulinkynnet, toinen
siivuiksi leikattu punasipuli, mustat oliivit, hienonnettu chilipippuri siemenineen. Pirskota
päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle karkeaa suolaa. Sekoita hyvin käsin. Lisää
esikeittokastike ja lisää tarvittaessa vettä. Varmista, että perunat ovat puoliksi uponneina
liemeen.
Peitä alumiinifoliolla. Paista 200°C:ssa 25-30 minuuttia. Tarkista, etteivät perunat hajoa. Ota
folio pois ajan päätyttyä ja laita uuni grillivastukselle.
Raasta reilusti Pecorino Romanoa lampaan ja perunoiden päälle. Grillaa, kunnes juusto on
ruskistunut.
Ota vuoka uunista, odota noin 5 minuuttia ja tarjoile kuumilta lautasilta.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti