Ainekset 14 aranciniin:
500 g risottoriisiä
1,1 l vettä
1 pussi sahramia tai 1 tl kurkumajauhetta
10 g suolaa
50 g voita
60 g Grana Padanoa
50 g voita
60 g Grana Padanoa
Täytteeseen
2 dl maitoa
20 g jauhoja
20 g voita
200 g savustettua lohta
200 g scamorzaa tai mozzarellaa hyvin valutettuna
hyppysellinen suolaa
Leivitykseen
60 g jauhoja
130 g vettä
maun mukaan korppujauhoja
maapähkinäöljyä (paistamiseen)
Kiehauta vesi suuressa kattilassa, lisää sahrami, suola ja keitä riisi pitämällä lämpö
minimissä ja peittämällä kattila kannella. Riisin tulee kypsyä hitaasti, kunnes kaikki neste on
imeytynyt. Tarkista silloin tällöin, ettei se tartu pohjaan, muuten se palaa.
Kun se on kypsennetty, lisää voi, parmesaani tai raastettu Grana Padano, sekoita hyvin ja siirrä
maustettu riisi isoon uunivuokaan, jotta se jäähtyy nopeammin.
maustettu riisi isoon uunivuokaan, jotta se jäähtyy nopeammin.
Valmista sillä välin melko paksu béchamel laittamalla 20 grammaa voita kattilaan. Sulata se
miedolla lämmöllä ja lisää 20 grammaa jauhoja ja sekoita voimakkaasti. Lisää maito
sekoittaen koko ajan ja lisää myös ripaus suolaa. Anna sen paksuuntua liedellä, kunnes se
alkaa kiehua, ota sitten kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Varo polttamasta kastiketta
pohjaan; siksi täytyy sekoittaa koko ajan!
Leikkaa scamorza tai valitsemasi juusto hyvin pieniksi kuutioiksi ja pilko savustettu lohi
karkeaksi veitsellä. Valmista taikina laittamalla jauhot kulhoon ja lisäämällä osa tarvittavasta
vedestä. Sekoita voimakkaasti käsivispilällä, jotta saat tasaisen paakuttoman seoksen. Lisää
loput vesi hitaasti, kunnes saat melko nestemäisen taikinan. Laita runsaasti korppujauhoja
korkeareunaiselle lautaselle.
Nyt kun kaikki elementit ovat valmiina, voimme aloittaa arancinien kokoamisen. Ota riisiä
ja aseta se toisen käden kämmenelle. Muotoile kuoppa ja laita siihen teelusikallinen
béchamel-kastiketta, pieni nokare savustettua lohta ja muutama scamorza-kuutio. Sulje riisi
tiiviiksi palloksi. Jatka samalla tavalla lopuilla ainesosilla. Kasta jokainen arancini taikinaan
ja valuta ylimääräinen osa hyvin pois. Pyöritä ne sitten korppujauhoissa niin, että ne
peittyvät kokonaan. Aseta ne odottamaan lautaselle tai tarjottimelle.
ja aseta se toisen käden kämmenelle. Muotoile kuoppa ja laita siihen teelusikallinen
béchamel-kastiketta, pieni nokare savustettua lohta ja muutama scamorza-kuutio. Sulje riisi
tiiviiksi palloksi. Jatka samalla tavalla lopuilla ainesosilla. Kasta jokainen arancini taikinaan
ja valuta ylimääräinen osa hyvin pois. Pyöritä ne sitten korppujauhoissa niin, että ne
peittyvät kokonaan. Aseta ne odottamaan lautaselle tai tarjottimelle.
Kuumenna syvässä pannussa runsaasti maapähkinäöljyä tai paistamiseen valittua öljyä. Voit
nähdä, onko öljy tarpeeksi kuumaa, työntämällä öljyyn puisen hammastikun tai
pudottamalla öljyyn pienen taikinapallon. Jos kuplia muodostuu, voit jatkaa.
Paista arancineja muutama kerrallaan, kunnes ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Aseta ne sitten
talouspaperilla peitetylle lautaselle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.
talouspaperilla peitetylle lautaselle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.
Tarjoa lohiriisipallot vielä kuumina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti