Ainekset 4 hengelle:
500 g sekalaisia sieniä makusi mukaan
200 g keitettyjä perunoita
tuoretta rosmariinia
3 valkosipulin kynttä
puolikas tulisesta chilistä
500 g ricottaa tai vähärasvaista raejuustoa
pippuria ja suolaa maun mukaan
1 l murskattuja tomaatteja
1 sipuli
200 g raastettua Grana Padanoa
oliiviöljyä maun mukaan.
Keitä kuoritut ja paloitellut perunat vedessä, joka peittää ne juuri ja juuri. Ota huomioon, että 20
minuutin kypsennysaika lasketaan kiehumisen alusta. Valuta ne hyvin kypsennyksen jälkeen ja anna
jäähtyä.
Pese sienet kevyellä vesisuihkulla ja poista likaantuneet osat. Pilko ne suurehkoiksi
paloiksi ja säilytä osa paloista koristeeksi.
paloiksi ja säilytä osa paloista koristeeksi.
Kuumenna pannulla 2 ruokalusikallista oliiviöljyä yhdessä kuorimattoman valkosipulin, rosmariinin oksan ja hienonnetun chilipippurin kanssa.
Kun valkosipuli on hieman ruskistunut, poista se ja lisää pannulle paloitellut sienet. Paista 10 minuuttia.
Poista rosmariinioksa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Poista rosmariinioksa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Kallista pannua sen alle asetetulla lautasella sivuun. Anna nesteen valua pannun alaosaan. Älä heitä sitä pois.
Valmista sillä välin tomaattikastike. Pannulla tilkka öljyä. Paista hienonnettu sipuli kullanruskeaksi.
Lisää sitten murskatut tomaatit ja keitä miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. Lisää kypsennyksen lopussa sienien keittoneste kastikkeeseen.
Siivilöi ricotta tai raejuusto poistaaksesi mahdollisimman paljon vettä.
Sekoita sienet sekä perunasurvimella muussatut perunat ricottaan.
Lisää puolet Grana Padanosta ja sekoita hyvin. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Laita seos pursotuspussiin ja laita jääkaappiin.
Valmista iso uunipelti. Ripottele pohjalle tomaattikastiketta. Aseta cannellonit pystysuoraan, jotta voit täyttää ne helposti: ota pursotuspussi ja täytä cannellonit.
Aseta ne uunivuokaan. Käytä kaikki täyte. Peitä cannellonit tomaattikastikkeella. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja kypsennä 180 asteessa 25 minuuttia.
Kypsennysajan lopulla poista folio ja tarkista haarukalla, ovatko cannellonit pehmeitä. Nosta vuoka hetkeksi ulos uunista, levitä cannellonien päälle aiemmin sivuun laittamasi paloitellut sienet ja ripottele päälle jäljellä oleva Grana Padano.
Laita vuoka uuniin grillivastukselle niin, että cannelloneille muodostuu kullanruskea kuori. Ota sieni-cannellonit uunista ja odota 5 minuuttia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti