perjantai 8. joulukuuta 2023

Napolilaiset (Le Deliziose Napoletane)


Ainekset 8 keksiin (16 pohjaa)

Keksit

240 g        00 jauhoja
140 g        voita
40g           sokeria
60g           munankeltuaisia
1               sitruunan kuori
                 ripaus suolaa

Vaniljakreemi

2dl       täysmaitoa
2          munankeltuaista
10g      00 jauhoja
10g      riisitärkkelystä
40g      tomusokeria

Voikreemi

100g    pehmeää voita
60g      sokeria
20g      hasselpähkinätahnaa

Koristeeksi

hienonnettuja hasselpähkinöitä maun mukaan


Keksit

Sekoita tehosekoittimessa kylmä voi jauhojen kanssa ja sekoita, kunnes saat rakeisen seoksen. 

Lisää sitten munankeltuaiset, sokeri ja raastettu sitruunankuori; anna sekoittimen toimia, kunnes seos

tiivistyy ja irtoaa seinistä.

Siirrä seos työtasolle ja kauli se kaulimella kahden leivinpaperin välissä 3 mm:n paksuiseksi

levyksi. 

Anna sitten levätä ja jäähtyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Leikkaa jäähtyneestä taikina pyöreällä, halkaisijaltaan noin 7 cm:n taikinaleikkurilla, 16 ympyrää,

joista kukin painaa noin 30 g.

Asettele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kypsennä 170 asteessa 15 minuuttia.

Kun ne ovat valmiita, ota ne pois uunista ja anna niiden jäähtyä kokonaan.

Vaniljakreemi

Kuumenna maito kattilassa. 

Lisää munankeltuaisiin erikseen sokeri, tärkkelys ja jauhot, sekoita kaikki ja heti kun maito on kuumaa, lisää se seokseen. Sekoita ja laita kaikki takaisin lämmölle, ei liian kuumalle. Sekoita jatkuvasti, kunnes seos paksunee. 

Kun kreemi on valmis, siirrä se matalaan, leveään astiaan peittämällä se läpinäkyvällä kelmulla, joka laitetaan koskettamaan kreemin pintaa pitkin. Anna jäähtyä kokonaan.

Voikreemi

Vatkaa pehmeä voi sähkövatkaimella yhdessä tomusokerin ja hasselpähkinätahnan kanssa. 

Kun nämä ainekset ovat sekoittuneet hyvin, lisää vaniljakreemi lusikallinen kerrallaan.

Siirrä saatu seos tasaisella 15 mm:n suuttimella olevaan pursotuspussiin.

Kokoaminen

Ota keksi, aseta se aiemmin pellillä ollut osa ylöspäin ja purista siihen spiraaliksi noin 50 g kreemiä.

Sulje toisella keksillä ja paina kevyesti, jotta molemmat osat tarttuvat hyvin.

Kun keksit on muodostettu, kasta reunat hienonnettuihin hasselpähkinöihin, jotka olet laittanut

lautaselle, jolloin ne tarttuvat hyvin kermaan.

Tarjoile tomusokerilla ripottuna. Herkulliset napolilaiset ovat valmiita nautittavaksi.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti