lauantai 27. huhtikuuta 2019

Tiramisu al limone e pistacchi


Sitruunatiramisu pistaasipähkinöillä.
4 annosta


24         savoiardi-keksiä
250g     mascarponea
1           suuri luomusitruuna
2 dl       kermaa
4           munankeltuaista
80g       sokeria
1 rkl      limoncelloa
100g     karkeaksi jauhettuja suolaamattomia
             pistaasipähkinöitä

             hyppysellinen suolaa
             vettä

Erottele munankeltuaiset ja sekoita ne sokeriin kulhossa.

Lisää hyppysellinen suolaa ja sekoita sähkövatkaimella sileäksi kreemiksi.

Valuta mascarponesta ylimääräinen vesi pois ja lisää kreemin joukkoon nuolijalla sekoittaen.
Lisää myös raastettu sitruunan kuori.

Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto varovasti käännellen mascarpone-kreemiin ja laita se jääkaappiin odottamaan.

Valmista "kylpy" savoiardi-kekseille: Purista luomusitruunan mehu ja lisää siihen vettä happamuuden vähentämiseksi sekä sopiva määrä sokeria  makeutukseksi. Lisää halutessasi myös limoncello.

Kostuta nopeasti savoiardi-keksi yki kerrallaan sitrrunavedessä käännellen siten, että se kostuu joka puolelta. Asettele keksit vuokaan ja lisää päälle mascarpone-vaahtoa noin keksien paksuuden verran.
Rakenna seuraava kerros asettaen keksit poikittain edelliseen kerrokseen nähden. Lisää jälleen mascarpone-vaahto ja koristele pistaarirouheella sekä raastetulla sitruunankuorella.

Laita valmis tiramisu jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoilua.






Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti