Höyryssä ja uunissa kypsytettyä (viipaloitua) lammasta apulialaisten perunoiden kera.
(6 annosta)
1,2 kg lammasta tai karitsaa
1 kg perunoita
3 valkosipulinkynttä
50 g korppujauhoja
laakerinlehtiä
salviaa
mustia kivettömiä oliiveja
extra virgine oliiviöljyä
tuoretta chiliä
pecorino-juustoa
suolaa
kokonaisia mustapippureita "litistettyinä"
2 lihaliemikuutiota liotettuna 2 dl mikrossa lämmitettyä vettä.
Leikkaa lammas/karitsa vähintään parin sentin paksuisiksi paloiksi. Jos ne ovat liian ohuita, ne kuivuvat liikaa paistamisen aikana.
Marinoi lihaa kahden tunnin ajan veden viinin ja mausteiden kera.
Jos käytät lammasta, esikeitä esim. painekattilassa 30 minuutin ajan.
Kuori perunat ja viipaloi ne pituussuunnassa n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet suolaveteen lihan marinoitumisen ajaksi.
Asettele pellille/vuokaan kerros perunaviipaleita. Levitä päälle lihapaloja ja kaada hiukan marinointilientä ja lihalientä. Lisää päälle laakerinlehtiä, salviaa rosmariinia, valkosipulia kuorineen , pippuria, chiliä, pilkottuja oliiveja sekä ripaus pecorino-juustoa.
Lisää toinen kerros perunaviipaleita ja ripottele päälle korppujauhoja sekä pecorino-juustoa. Peitä alumiinifoliolla.
Kypsennä 180 asteisessa uunissa n. tunnin ajan, tarkistaen välillä kypsyys. Liian pitkään kypsentäessä lihasta tulee sitkeää. Lopussa poista folio viideksi minuutiksi ja grillivastuksen avulla ruskista pinta kauniin kullanruskeaksi.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti